Gemeente Boarnsterhim


Géén extra geluidsscherm nodig voor de nieuwe school in Akkrum

In de Leeuwarder Courant van 25 augustus 2010 stond vermeld, dat voor de bouw van de scholen in Akkrum een extra geluidsscherm noodzakelijk is.
Dit bericht is onjuist. De nieuwe school heeft wel te maken met de geluidsnormering, dit is echter niet in die mate dat hiervoor een extra geluidsscherm moet worden aangelegd.
Door de toepassing van een zogenaamde dove gevel (dit is een gevel zonder te openen delen met geluidswering) aan de zijde van de A32 kan aan de geluidsnormen worden voldaan. Bovendien zal de architect rekening houden met de situering de geluidsgevoelige ruimtes. Leslokalen zullen bij voorkeur niet aan de kant van de A32 worden gesitueerd. De Gemeente Boarnsterhim hoeft dan ook geen extra kosten te maken in verband met de geluidsnormering.

Op dinsdag 24 augustus is een inloopmiddag gehouden over het bestemmingsplan scholenbouw in Akkrum. De inloopmiddag is bezocht door 8 belangstellenden, die positief reageerden op de plannen. Men was vooral blij dat de procedure nu echt gestart is.