Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Belgische Formule 1 Grand Prix gebruikt opnieuw RFID voor soepele toegangscontrole van meer dan 150.000 racefans

SPA-FRANCORCHAMPS, België, 26 augustus 2010 - De Belgische Formule 1 Grand Prix maakt ook dit jaar gebruik van een RFID-oplossing voor de toegangscontrole van zo'n 150.000 racefans. De oplossing is geleverd door systems integrator RFIDEA en maakt gebruik van de thermische labelprinters van TOSHIBA TEC. Met zijn lange rechte stukken, variabele weersomstandigheden en veeleisende bochten, is het legendarische circuit van Spa-Francorchamps een van de zwaarste maar ook meest favoriete circuits van zowel racers als racefans, vooral ook vanwege het snelle, heuvelachtige en bochtige karakter.

"Het was een enorme uitdaging om voor de 150.000 fans een snelle en probleemloze toegang mogelijk te maken tot een van 's werelds grootste autorace-evenementen", stelt Jerome Coulon van systems integrator RFIDEA. "We kregen als opdracht om een snelle doorstroming van deze grote groep bezoekers te realiseren, waarbij het aantal mensen dat zonder geldige kaart binnenkomt tot een absoluut minimum beperkt moest worden."

RFIDEA introduceerde het RFID-toegangssysteem tijdens de Grand Prix van 2007 voor circa 26.000 VIP-gasten. Het bedrijf werkte samen met TOSHIBA TEC om er zeker van te zijn dat elke VIP-gast het juiste toegangsbewijs ontving voor de vooraf bepaalde zones op het circuit.

"We zijn een samenwerking aangegaan met TOSHIBA TEC en andere technologiepartners om 's werelds meest beveiligde toegangscontrolesysteem te kunnen leveren voor - volgens velen - de mooiste Grand Prix F1-race van het seizoen", aldus Jerome Coulon. Het systeem is sindsdien continu verbeterd en nog steeds in gebruik bij de Belgische Grand Prix.

Voordelen van het toegangscontrolesysteem voor de Belgische Grand Prix Formule 1:

ü verlaging van personeelskosten: handmatige uitgifte en controle van kaarten is niet meer nodig;

ü automatisch beheer van het digitale toegangscontrolesysteem;

ü betere doorstroming van bezoekers bij de ingangen;

ü minder bezoekers die zonder geldig toegangsbewijs het terrein betreden;

ü meer uitstraling binnen de wereldwijde Grand Prix-organisatie met hoogwaardige oplossing;

ü Verhoogde beveiliging door gebruik van RFID.

"Met dit toegangssysteem zijn we overgestapt van een 2CV naar een Ferrari! Zonder te overdrijven, heeft de overstap van het handmatige systeem naar dit elektronische systeem, de verwerkingstijd met een factor 10 gereduceerd. De tickets zijn medio juli geprint en binnen twee weken waren al zo'n 35.000 tickets naar de fans verstuurd. Dit kostte voorheen met handmatige verwerking drie maanden", aldus Andre Maes, organisator van de Belgische Formule 1 Grand Prix.

De Belgische Grand Prix Formule 1 race vindt plaats op 29 augustus op het circuit van Spa-Francorchamps

Over TOSHIBA TEC Corporation
TOSHIBA TEC Corporation beheert de productplanning, marketing, verkoop, het onderhoud en de distributie van POS-systemen (Point Of Sale), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen over heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. TOSHIBA TEC Europe biedt totaaloplossingen voor retail en industrie, van advisering en systeemontwerp tot systeeminstallatie, bediening en onderhoud.

TOSHIBA TEC Europe heeft haar hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto-ID en Services.

TOSHIBA TEC is een onafhankelijk werkend bedrijf van Toshiba Corporation, de zevende grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 91ste grootste bedrijf ter wereld wat verkoop betreft. Toshiba is een wereldleider en vernieuwer in het ontwikkelen van high technology, een veelzijdige producent en handelaar van geavanceerde elektronische en elektrische producten die informatie- en communicatiesystemen overspannen.

Toshiba werd opgericht in 1875, en vandaag beheert zij een globaal netwerk van meer dan 740 bedrijven, met 204.000 personeelsleden wereldwijd en een jaarverkoop in 2009 die de 6,3 biljoen yen (US$68 miljard) overstijgt.

Voor meer informatie over TOSHIBA TEC POS-systemen, kassa's, weegschalen, RFID-klare barcodeprinters, randapparatuur, retail en Auto-ID softwareoplossingen, kunt u terecht op de TERIS website via www.toshibatec-eu.be.

Over RFIDEA
RFIDEA is een Belgische systems integrator die is gespecialiseerd in de implementatie van oplossingen op het gebied van automatische identificatie en gegevensverwerking. Bedrijven, waaronder BAXTER, GSK, BNPP, La Poste, de Belgische F1 GP en andere, kozen voor RFIDEA voor het ontwikkelen van een optimale oplossing voor automatische identificatie of traceability. RFIDEA is ISO 9001-gecertificeerd en de ideale 'one stop'-partner voor elk Track & Trace-project.