Ingezonden persbericht


'LAAT OP 2' VINDT BESTE SLAAPPLEK VAN NEDERLAND

Een bospad bij Epe is door het Radio 2-programma 'Laat op 2' uitgeroepen tot 'beste slaapplek van Nederland'. Deze zomer gingen radiopresentatoren Henk van Steeg en Alfred van de Wege iedere woensdagavond op zoek naar de beste slaapplek en beoordeelden onder andere boten, woonhuizen en winkels. Het bospad in Epe, ingezonden door Piet Schouten, werd gisteren als winnaar uitgeroepen.

De winnaar werd gekozen door de Radio 2-luisteraars en een vakjury. Deze bestond uit Ursul de Geer (presentator 'Het is hier fantastisch'), slaapwetenschapper Roy Raayman en Ria Peerdeman (hoofdredacteur van het dagblad 'Slapen'). Roy Raayman: "de verhalen van Piet gecombineerd met de ongewone slaapplek maakt deze inzending tot de beste slaapplek van Nederland."

Piet Schouten is erg blij met de titel: "Geweldig dat ik dat mag winnen. Ik had echt nooit verwacht dat dit jeugdverhaal ooit zou worden uitgeroepen tot beste slaapplek van Nederland, echt heel leuk." Piet sliep jaren geleden voor de eerste keer op het bospad tijdens zijn eerste vakantie zonder ouders. Na een nachtje sterren kijken werd hij 's ochtends wakker in het bos van Epe.

Het EO-programma 'Laat op 2', iedere week van maandag t/m donderdag van 23.00 tot 01.00 op Radio 2.