Gasunie


Marcel Kramer koninklijk onderscheiden

Groningen, 26 augustus 2010 | persbericht

Bij zijn vertrek als bestuursvoorzitter van Gasunie ontving Marcel Kramer op 26 augustus tijdens zijn afscheidsreceptie in Groningen een koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Groningen reikte het bijbehorende lintje uit.
Marcel Kramer ontvangt de onderscheiding voor zijn maatschappelijke betrokkenheid en voor zijn inzet voor de ontwikkeling van de gasindustrie, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Kramer is voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Gasfabrikanten in Nederland (KVGN), president van Gas Infrastructure Europe (GIE) en lid van de International Gas Union Council. Hij is daarnaast maatschappelijk actief, onder meer als lid van de Raad van Toezicht van het Noord Nederlands Orkest (NNO). Tevens is hij honorair consul voor Noorwegen in Nederland.
Na zijn vertrek bij Gasunie per 1 september gaat Marcel Kramer zich in zijn nieuwe functie als voorzitter en hoofddirecteur van South Stream AG richten op de aanleg van een gasleiding die de Russische gasvoorraden verbindt met Midden- en Zuid-Europa. Hij wordt bij Gasunie opgevolgd door Paul van Gelder, tot 1 september Managing Director bij TAQA Europa B.V. en TAQA Energy B.V.