Gemeente Dordrecht

Parkeerkaartje kopen? Gewoon doen!

Medewerkers van de afdeling Toezicht delen vanmiddag en vanavond bonbons en ansichtkaarten uit aan het parkerende publiek in de Dordtse binnenstad. Met de publieksvriendelijke actie 'Parkeerkaartje kopen? Gewoon doen!' vraagt de gemeente aandacht voor het belang van betaald parkeren in het centrum. Bezoekers van de binnenstad reageren overwegend positief en begripvol op het initiatief.

De actie vindt plaats, omdat uit onderzoek blijkt dat maar liefst één op de drie mensen niet (voldoende) betaalt voor een betaalde parkeerplek in de binnenstad en daarmee een bon van minimaal 50 euro riskeert. Het centrum van Dordrecht heeft, net als in veel andere steden, een beperkt aantal parkeerplaatsen. Om deze plekken eerlijk te verdelen en de doorstroming te bevorderen, is er betaald parkeren in het centrum. Wie de parkeerregels overtreedt, draagt niet bij aan een leefbare en bereikbare binnenstad. Niet (voldoende) betalen is ook oneerlijk gedrag in de richting van de mensen die wel voor een parkeerplaats betalen, zoals bijvoorbeeld vergunninghouders.

Bonbon

Deze boodschap staat op een ansichtkaart die parkeerders die niet (voldoende) hebben betaald, o nder hun ruitenwisser krijgen. Overtreders worden op een aangename manier aan de parkeerregels herinnerd: voor één keer worden er geen bekeuringen uitgedeeld. Goede parkeerders krijgen als blijk van waardering voor hun goede gedrag een bonbon in plaats van een bon. De parkeercontroles worden sinds kort zodanig uitgevoerd dat de kans op een bekeuring voor niet-betalers aanzienlijk groter is geworden.

Gewoon Doen

De actie haakte aan bij 'Gewoon Doen!', de campagne waarmee de gemeente overlast en verloedering in de directe woon- en leefomgeving aanpakt. Fout parkeren of je niet houden aan de parkeerregels is één van de zeven grootste ergernissen van bewoners van Dordrecht.

Datum 26 augustus 2010


Noot voor redacties


Redactie Wilko Peenstra
Communicatie
T 078 - 639 69 02 / 06 - 54 97 47 90 0