Gemeente Amersfoort

Persbericht Raadsgriffie Amersfoort - donderdag 26 augustus 2010

Raadsvergaderingen ook via Wijk TV

Vanaf volgende week kunnen Amersfoorters de besluiten van hun gemeenteraad ook bekijken op Wijk TV, via de glasvezel. Daar is Het Besluit, het besluitvormende gedeelte van de Amersfoortse raadsvergaderingen, achteraf terug te kijken.

Op de Glaset, de lokale Wijk TV, kunnen fragmenten die van belang zijn voor de wijk rechtstreeks worden uitgezonden op de TV. Het glasvezelnetwerk is al beschikbaar voor inwoners van Vathorst, Hooglanderveen, Nieuwland, Kattenbroek (in aanleg) en Randenbroek/Schuilenburg (in aanleg) en alle huurders van Portaal woningen. Aan de uitrol van het glasvezelnetwerk voor heel Amersfoort wordt gewerkt. De raadsvergaderingen zijn te vinden op de interactieve TV onder het keuzemenu Extra à Overige plaatsen à Amersfoort à Gemeente TV.

De live uitzending en het archief van de uitzendingen van Het Besluit zijn al bijna twee jaar te zien via internet op www.amersfoort.nl. Nu is het dus ook mogelijk om via de TV de besluiten van de Amersfoortse gemeenteraad te bekijken. Het initiatief hiervoor is genomen door het bewonersnetwerk SBNA en uitgevoerd in samenwerking met Glashart Media en de gemeente Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort