Politie Gelderland-Zuid

Motoragenten houden 2 man aan

Nijmegen, 26-08-2010 o Woensdagavond kreeg de politie een melding dat in het Kronenburgerpark een poging tot beroving van een scooter en tas had plaatsgevonden. Diverse surveillance-eenheden keken, op basis van de verstrekte signalementen, naar de verdachten uit. Die zouden richtnig Keizer Karelplein zijn gelopen. Motoragenten zagen hen even later op de Tunnelweg en gingen tot aanhouding over.

Eén van de verdachten probeerde er nog vandoor te gaan, maar door het ervoor zetten van de politiemotor werd dit voorkomen. Geboeid werden de twee naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Gereedschap dat zij bij zich hadden, daaronder een tang en steeksleutels, is voor het onderzoek in beslag genomen.

De politie sprak intussen met een 16-jarige meldster uit Beuningen. De verdachten zouden een tas hebben weggepakt, maar die kon het meisje weer terugpakken. Vervolgens zou geprobeerd zijn om haar scooter weg te nemen, ook dit mislukte. Daarna belde het meisje meteen de politie.

Diverse bekeuringen
De verdachten, van 28 en 29 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 16-jarige deed uiteindelijk geen aangifte van de berovingspoging. Wat overbleef waren bekeuringen in verband met het gereedschap en tevens voor openbare dronkenschap, twee voor ieder dus vier in totaal. (08)

Laatst gewijzigd 26-08-2010 18:24 | © Regio Gelderland-Zuid |