Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Ministerie van VROM

Zomerschool `Samen Sneller & Beter besluiten: doen!'

16-08-2010

De projectdirectie Sneller & Beter en het Tracé/m.e.r.-centrum van Rijkswaterstaat organiseren op donderdag 26 augustus een zomerschool in de vorm van een workshop.

De Zomerschool `Samen Sneller & Beter besluiten: doen!' is bedoeld voor projectleiders en beleidsmedewerkers die bezig zijn met verkenningen en planstudies. Tijdens de bijeenkomst krijgen zij informatie over de werkwijze van `Sneller en Beter' en hoe zij dat in de praktijk kunnen toepassen.

Commissie Elverding

De projectdirectie `Sneller & Beter' heeft de afgelopen twee jaar het gedachtegoed van de commissie onder leiding van Peter Elverding ontwikkeld en toegepast. De ministeries van VROM en VenW gaven deze commissie de opdracht uit te zoeken waarom het zolang duurt om grote infrastructurele projecten van de grond te krijgen. Gemiddeld duurt dat 14 jaar.

De commissie bracht hierover verslag uit en deed een aantal aanbevelingen. Meest bekend zijn de aanbevelingen: regel van begin af aan de participatie en wees als bestuur consistent en daadkrachtig.

Voortzetting werkwijze

De projectdirectie Sneller & Beter houdt per 1 januari op te bestaan. Maar de ontwikkelde werkwijze wordt voortgezet. Tijdens de workshop komen theorie en praktijk volop aan bod. Trendwatchers geven tot slot een doorkijk naar de toekomst.

Neem voor meer informatie contact op met het Tracé/m.e.r.-centrum van de Dienst Verkeer en Scheepvaart van Rijkswaterstaat.