Gemeente Sittard-Geleen


Sint Rosa Festival sluit Sittard-Geleense zomer af

Sittard-Geleen, 23 juli 2010 - Het Sint Rosa Festival, dat van vrijdag 27 augustus t/m dinsdag 31 augustus 2010 in het centrum van Sittard gehouden wordt, is traditioneel dé afsluiter, van de zomerevenementen in Sittard-Geleen. De kaartverkoop voor het festival, dat ook dit jaar weer een aansprekend programma heeft, start vandaag.

'Het Sint Rosa Festival is cultuur in haar volle glorie', zegt wethouder Yvonne Baetens-Derks (Cultuur en Evenementen). 'Er is voor elk soort cultuurliefhebber en voor elke leeftijdcategorie iets te zien, te doen, te horen of te beleven'.

Het programma van het festival heeft voor alle leeftijden wel iets in petto. Naast vaste items als de nostalgische kermis en Sirk Zanzara, kunnen bezoekers genieten van o.a. Caro Emerald, Miss Montreal, C-Mon & Kypksi en de Janse Bagge Bend.

WEBSITE

Het Sint Rosa festival start op vrijdag 27 augustus met het online gaan van de website OntdekSittard-Geleen.nl, waarop alle kunstwerken die in de gemeente in de openbare ruimte staan, beschreven staan, incl. beeldenroutes. Tegelijkertijd wordt een vrij toegankelijke beeldende kunstexpositie met voornamelijk glaskunst geopend.

PROCESSIE

Zondag 29 augustus trekt de traditionele Sint Rosa Processie naar de Kollenberg en terug. Er is daarna een kunstmarkt, een kinderkunstmarkt (met gratis workshops en een stoepkrijtwedstrijd), een gratis toegankelijk populair-klassiek programma in de Sint Petruskerk, diverse culturele straatacts en een uitgebreid programma in de twee Spiegeltenten.

PROGRAMMA

Vrijdag 27 augustus Lancering website OntdekSittard-Geleen.nl (Museum Het Domein) en opening kunstexpositie (Mariapark en

Dominicanenklooster, Oude Markt).

Caro Emerald (22.00 uur, Spiegeltent Cour Solanus)

Miss Montreal (21.30 uur, Spiegeltent Markt).

Zaterdag 28 augustus Marotte Schlager concours (20.00 uur, Spiegeltent Cour Solanus)

C-Mon en Kypski (21.30 uur, Spiegeltent Markt).

Zondag 29 augustus Sint Rosa Processie (10.30 uur)

Gehele middag: Kunstmarkt rond Sint Petruskerk, Kinderkunstmarkt met gratis workshops en stoepkrijtwedstrijd

in de Gats, koopzondag, culturele straat acts en populair-klassiek muziekprogramma in de Sint Petruskerk.

Rigby (15.30 uur, Spiegeltent Markt)

Janse Bagge Bend (15.00 uur, Spiegeltent Cour Solanus)

Alle dagen: Sirk Zanzara (Jardin D'Isabelle) en nostalgische Kermis (Markt)

Voor meer informatie over het Sint Rosa Festival en de kaartverkoop voor de diverse voorstellingen kunt u de website van het festival raadplegen: www.SintRosa.nl