Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


11 augustus 2010

---

Verkeersmaatregelen Uitmarkt

10 augustus 2010

Van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 29 augustus vindt de Uitmarkt plaats op het Museumplein en het Leidseplein en in het Vondelpark. Het grote aantal bezoekers van de Uitmarkt brengt onvermijdelijk drukte met zich mee. Dit heeft consequenties voor het verkeer rond het Museumplein.

Afsluitingen

Om tijdens de Uitmarkt de publieksveiligheid te kunnen garanderen worden de volgende straten afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers:


1. De Teniersstraat tussen de Johannes Vermeerstraat en de Van Miereveldtstraat van woensdagochtend 25 augustus 0.00 uur tot en met maandagavond 30 augustus 20.00 uur,


2. De Hobbemastraat tussen de Stadhouderskade en het Museumplein en de Paulus Potterstraat tussen de Hobbemastraat en de Honthorststraat van zaterdagochtend 28 augustus 01.00 uur tot en met zondagavond 29 augustus 24.00 uur, en


3. De Geldersekade tussen de Marnixstraat en Leidsebrug van zaterdagochtend 28 augustus 01.00 uur tot en met zondagavond 29 augustus 24.00 uur.

Parkeren

De parkeerplaatsen aan de oneven zijde van de Johannes Vermeerstraat tussen de huisnummers 35 en 55 worden van vrijdagochtend 27 augustus 09.00 uur tot en met zondagavond 29 augustus 24.00 uur buiten gebruik gesteld voor artiesten van de Uitmarkt.

Tijdens alle genoemde afsluitingen kunt u hier dus niet parkeren en is de sleepdienst actief! Er zullen voorafgaand aan het Uitmarkt weekend waarschuwingsborden staan bij de parkeervakken. De busparkeergarage onder het Museumplein blijft gedurende de gehele Uitmarkt normaal toegankelijk via de Paulus Potterstraat.

Wachtrij Uitmarkt 2009 (foto Cris Toala Olivares)

Winkels en andere bedrijven

Ondanks de afsluiting van de Hobbemastraat blijft de P.C. Hooftstraat per auto bereikbaar. Verkeersregelaars zullen het oversteken van de Hobbemastraat begeleiden. De kruising met de Jan Luijkenstraat blijft wel afgesloten waardoor het bestemmingsverkeer het beste kan aanrijden via de Paulus Potterstraat en de Honthorststraat.

Het is op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus niet mogelijk om te bevoorraden in het afgesloten gebied. Mocht dit voor u toch nodig zijn, dan is het belangrijk dat dit in de ochtend vóór 10.00 uur gebeurt. U dient daarvoor tijdig contact op te nemen met de organisatie van de Uitmarkt (via 020 626 2656) om de benodigde doorlaatbewijzen te verkrijgen. Om onverwachte situaties voor te zijn, willen we u vragen deze maatregelen ook aan uw eventuele leveranciers door te geven.

Openbaar vervoer

De tramlijnen 2 en 5 zullen op zaterdag 28 en zondag 29 augustus worden omgeleid via de Overtoom en de Eerste Constantijn Huygensstraat. Deze omleiding geldt in de nacht van zaterdag op zondag ook voor alle nachtbussen.

Ook dit jaar vraagt de organisatie uw begrip en medewerking om de Uitmarkt succesvol te laten verlopen. Alle betrokkenen doen in ieder geval hun uiterste best om u zo min mogelijk overlast te bezorgen. Mocht u onverhoopt toch ernstige overlast ervaren, dan kunt u tijdens de Uitmarkt bellen met de horeca overlast lijn: 020 421 4567. De organisatie zal dan haar best voor u doen.

Programma Uitmarkt

Voor het programma van de Uitmarkt kunt u terecht op de website www.uitmarkt.nl.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u de Uitmarktorganisatie op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur bellen op telefoonnummer: 020 626 2656. Dit nummer is niet bereikbaar tijdens het Uitmarkt weekend.