Ingezonden persbericht


Persbericht van de Vleermuiswerkgroep Nederland en de Zoogdiervereniging

Europese Nacht van de vleermuis 27 en 28 aug.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus 2009 vindt de jaarlijkse Europese nacht van de vleermuis plaats. Dan worden er door heel Nederland vleermuiswandelingen gehouden. Tijdens deze wandelingen wordt met zogenaamde batdetectors naar vleermuizen gezocht.

Tijdens de activiteiten van de Nacht van de Vleermuis wordt informatie vertrekt over de waargenomen vleermuissoorten, hun voorkomen en hun gedrag. Op sommige locaties wordt voorafgaand aan de wandeling een lezing gegeven of vinden aanvullende activiteiten plaats. Een unieke kans dus voor jong en oud in heel Europa om meer te weten te komen over de nuttige maar voor veel mensen mysterieuze vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien!

De Europese Nacht van de Vleermuis is een initiatief van Eurobats, de Europese organisatie voor de bescherming van vleermuizen (www.eurobats.org). In Nederland wordt het evenement ingevuld door Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN). De VLEN werkt hierbij samen met de Zoogdiervereniging, de vereniging voor veldbiologie (KNNV) en natuur educatie (IVN) en veel vrijwillige excursieleiders. De wandelingen vinden voornamelijk plaats bij bezoekerscentra.

Kijk voor een actueel overzicht van wandelingen en activiteiten in uw omgeving op www.vleermuis.net bij agenda. Let op: deze lijst wordt steeds aangevuld. Of informeer bij een natuurorganisatie bij u in de omgeving. ()

De Vleermuiswerkgroep Nederland is aangesloten bij de Zoogdiervereniging.