Ingezonden persbericht


Eerste online media academie opent haar portal

Met de start van het nieuwe academisch jaar zijn Pabo- en pedagogiek studenten een specialisatie rijker. De eerste virtuele media academie waar studenten zich kunnen verdiepen in de mediaontwikkeling van kinderen om zowel kinderen als ouders te begeleiden een keuze te maken uit de enorme hoeveelheid mediaproducten.

In de praktijk blijkt dat de professionele opvoeders en leerkrachten van de toekomst nog steeds te weinig weten over de dominante rol die media spelen in het leven van kinderen. Opvallend is dat er in de studieboeken en de colleges vrijwel geen aandacht wordt geschonken aan media voor kinderen en aan de manier waarop media ingezet kan worden als educatief hulpmiddel.

De Mediasmarties academie brengt hier verandering in. Binnen deze virtuele media academie kunnen studenten colleges volgen over het medialandschap en mediagedrag van kinderen. Binnen de academie bestaat ook de mogelijkheid om mediumspecifieke lessen te volgen over games, websites en televisieprogramma's.

Voor een groep zeer gemotiveerde studenten bestaat de mogelijkheid om zich te specialiseren als "Mediasmarties recensent". Zij zullen hun kennis inzetten om mediaproducten op een objectieve wijze te beoordelen op inhoud en geschiktheid. Deze beoordelingen komen in een online mediagids te staan, die in opdracht van de Ministeries van OC&W en Jeugd en Gezin is ontwikkeld en die later dit jaar gepresenteerd wordt.

16 september a.s. wordt de Mediasmarties Academie geopend door Doekle Terpstra. Graag ontvangen wij u om 15.00 uur op de HU Domstad (Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ te Utrecht) waar Doekle Terpstra zijn ervaring m.b.t. de academie met u zal delen en waar hij de eerste Mediasmarties diploma's uit zal reiken aan een aantal studenten die de online academie in de testfase met succes heeft doorlopen.

Wij kijken uit naar uw komst!