Gemeente Dantumadeel


Dantumadiel en Trion zetten in op maatschappelijk verantwoord schoonmaken

Vanaf 1 september 2010 heeft de gemeente Dantumadiel de schoonmaak van het gemeentehuis en het gebouw van Gemeentewurk in Damwâld aan Trion gegund. De medewerkers van Trion worden ingezet op een leer/werkplek. Medewerkers van schoonmaakbedrijf Vlietstra te Franeker functioneren als begeleiding van de Trion medewerkers. Zowel voor de gemeente Dantumadiel als voor schoonmaakbedrijf Vlietstra is het een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op 26 augustus 2010 maakte de medewerkers van Vlietstra en Trion kennis met elkaar tijdens een rondleiding door het gemeentehuis.

De samenwerking is een unieke manier van samenwerken waarbij medewerkers van Trion de mogelijkheid krijgen om ervaring op te doen in het professionele schoonmaakvak en verschillende schoonmaakcertificaten te behalen. Daarmee verkleinen ze hun afstand tot de arbeidsmarkt. Schoonmaakbedrijf Vlietstra te Franeker functioneert als onderaannemer van Trion en verzorgt de interne begeleiding van de Trion medewerkers door 3 gecertificeerde schoonmakers van Vlietstra. De schoonmakers zorgen 5 dagen per week voor schone publieks- en werkruimtes. De externe begeleiding van de Trion medewerkers gebeurt door de afdeling Detacheringen van Trion.

Zowel voor de gemeente Dantumadiel als voor schoonmaakbedrijf Vlietstra is het een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Trion boort hiermee een nieuwe markt aan en zorgt door hun samenwerking met Vlietstra voor duurzaam, milieuvriendelijk en ISO 14001 gecertificeerd schoonmaakonderhoud. Bijkomend voordeel voor de gemeente Dantumadiel is een verhoging van de schoonmaakintensiteit doordat er binnen de schoonmaakuren meer medewerkers aan de slag zijn. En uiteraard een prachtige kans voor de medewerkers en extra werkgelegenheid voor Trion. Maatschappelijk schoonmaken in Dantumadiel

Een enthousiaste ploeg schoonmaakmedewerkers van Trion en Vlietstra staat te popelen om
vanaf 1 september de handen uit de mouwen te steken.