Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
27 augustus 2010

Verdienen en bezuinigen
Deventer bezinnigt!

Vooruitlopend op de te verwachten bezuinigingen uit Den Haag heeft de gemeente Deventer besloten tot 15 miljoen euro aan voorstellen te ontwikkelen aan verdien- en bezuinigingsmogelijkheden. Dat wil de gemeente doen in samenspraak met de Deventer samenleving. Onder de titel 'Deventer bezinnigt!' start vandaag een interactief adviesproces om te komen tot verdien- en bezuinigingsmogelijkheden voor Deventer.

Deventer bezuinigt niet zo maar, maar doet dat samen met de samenleving op een zinnige en slimme manier. Kortom Deventer bezinnigt! "Al hebben we de eerstkomende tijd onze begroting op orde en snijden we in eigen vlees, op termijn ontkomt ook de Deventer samenleving zelf niet aan bezuinigingen. Het college en de raad willen daarom in samenspraak met de Deventer samenleving overige mogelijkheden voor verdienen en bezuinigen en de effecten daarvan in kaart brengen. Het is niet meer van deze tijd om vanuit het stadhuis te bepalen waarop gekort wordt of niet. We spreken iedereen daarom aan om met eigen suggesties voor verdien- en bezuinigingsmogelijkheden te komen", aldus wethouder Marc-Jan Ahne.

Adviseren en reageren
Op www.deventer.nl/deventerbezinnigt kan iedereen reageren op al bestaande ideeën en zelf nieuwe ideeën aandragen. Daarnaast worden tot begin november rondom de aandachtgebieden 'Jeugd', 'Dienstverlening en regelgeving', 'Leefomgeving', 'Ruimte en projecten', 'Economie en cultuur' en 'Bestuur en organisatie' speciale werksessies georganiseerd. Aanstaande maandag 30 augustus om 16 uur vindt in het stadhuis de eerste werksessie plaats met als thema 'Samenleven en meedoen'. Alle inwoners, organisaties en bedrijven van Deventer zijn bij deze werksessies van harte welkom. Voor de werksessies worden vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen en organisaties waarmee de gemeente een directe (financiële) band of subsidierelatie heeft ook gericht uitgenodigd.

Op www.deventer.nl/deventerbezinnigt is ook een overzicht te vinden van alle werksessies, staat het hele verdien- en bezuinigingsproces uitgelegd en kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Verdienen en bezuinigen
De gemeente zoekt naar mogelijkheden om te bezuinigen, maar ook om meer te verdienen. Een deel hiervan wordt gerealiseerd door te bezuinigen binnen de gemeentelijke organisatie. Het is onvermijdelijk dat er ook moet worden bezuinigd op zaken die de inwoner en de Deventer samenleving raken. Op verzoek van de raad heeft de gemeentelijke organisatie al een eerste inventarisatie gemaakt van verdien- en bezuinigingsmogelijkheden. De samenleving wordt ook gevraagd mee te denken over mogelijkheden en te reageren op al bestaande suggesties.

Deventer bezinnigt! is de naam van het interactieve adviesproces om samen met de samenleving te komen tot verdien- en bezuinigingsmogelijkheden en de effecten daarvan voor Deventer in kaart te brengen. Deventer bezinnigt! maakt onderdeel uit van het bestuurlijke verdien- en bezuinigingsproces 'Een kwestie van kiezen'.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Hannie de Jonge-van der Woude, woordvoerder bij de gemeente Deventer, telefoonnummer 0570 - 69 33 73 / 06 - 2224 3680, e-mail: h.de.jonge@deventer.nl


---- --