Persbericht

Citrix XenDesktop brengt voordelen desktopvirtualisatie naar miljoenen laptopgebruikers ~ XenClient en XenVault garanderen controle, veiligheid en gebruiksgemak ~

Vianen, 27 augustus 2010 - Citrix Systems introduceert nieuwe mogelijkheden binnen XenDesktop. Met XenClient en XenVault worden de voordelen van desktopvirtualisatie uitgebreid naar miljoenen laptopgebruikers. Dankzij deze twee nieuwe technologieën kan de IT-afdeling voortaan ook laptops meenemen in de strategie voor desktopvirtualisatie. Daarbij zijn beveiliging en gebruiksgemak gegarandeerd. Niet alleen voor de bedrijfslaptops, maar ook voor de apparaten die worden meegenomen door externen en laptops van medewerkers die meedoen aan een 'bring your own computer' (BYOC)-initiatief.

Desktopvirtualisatie wint snel aan populariteit. Het biedt een veilige en flexibele manier om gebruikers altijd en overal een Windows-omgeving te leveren. Met de nieuwe versie van XenDesktop kan een organisatie, ongeacht haar grootte, een enkele oplossing voor desktopvirtualisatie inzetten die geschikt is voor zowel desktop- als laptopgebruikers. Hoe de groep laptopgebruikers is samengesteld maakt daarbij vrijwel niet uit. In veel organisaties werkt de helft van het personeelsbestand met een laptop. De nieuwe mogelijkheden van XenDesktop vergroten het bereik van desktopvirtualisatie naar miljoenen nieuwe gebruikers.

Mobiele werknemers werken voornamelijk op een laptop van de zaak. De beste oplossing voor hen is een virtuele desktop die direct draait op de laptop. Hierdoor blijft het centrale beheer en de beveiliging van de server hosted virtual desktops (VDI) in handen van de IT-afdeling. Tegelijkertijd biedt het wel de flexibiliteit om losgekoppeld te worden van het netwerk waar lokaal geïnstalleerde desktops aan vastzitten. Omdat de desktop draait op een lokale virtual machine (VM) blijven gebruikers gevrijwaard van langdurige processen als ze het kantoor willen verlaten. Hun virtuele desktop hoeft namelijk niet ieder keer te worden gedownload vanaf een centrale server. Al deze zaken zijn gecombineerd in de nieuwe XenClient-technologie. Deze client-side hypervisor is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Intel en geoptimaliseerd voor de Intel® Core(TM) vPro(TM)-technologie.

Bij veel organisaties valt op dat er steeds meer laptops worden gebruikt die niet onder het beheer van de IT-afdeling vallen. Vaak zijn dit externen die hun eigen laptop meenemen naar een project, maar ook eigen werknemers die hun privélaptop meenemen naar kantoor als onderdeel van een BYOC-programma. In beide gevallen willen gebruikers niet dat een IT-afdeling software op hun apparaten installeert. Bovendien zou dat voor het bedrijf ook een aanzienlijke kostenpost worden, gezien de tijd die een IT-afdeling daar in moet steken. In deze scenario's is het doel van IT ervoor zorgen dat iedereen productief kan zijn en dat alle bedrijfsgegevens aanwezig op persoonlijke laptops te allen tijde veilig zijn. Het is in deze gevallen het beste om de benodigde bedrijfsapplicaties als on-demand service te leveren. De data die door deze applicaties wordt aangemaakt wordt automatisch geëncrypteerd. De nieuwe technologie die dit verzorgt heet XenVault.

Door XenClient en XenVault toe te voegen aan XenDesktop versterkt Citrix zijn leidende positie met de meest complete en flexibele oplossing in het segment van desktopvirtualisatie.

Belangrijkste kenmerken XenClient


* Virtual desktops 'to go' - XenClient is een client-side hypervisor die virtual desktops direct op een eindgebruikerapparaat laat draaien. Het biedt alle mogelijkheden voor beveiliging en centraal beheer van VDI, en geeft gebruikers de vrijheid om direct te kunnen schakelen tussen on- en offline werken.
* Controle voor IT, flexibiliteit voor de gebruiker - XenClient laat IT een veilige en centraal beheerde desktopomgeving leveren zonder concessies te doen aan de gebruikerservaring. Tegelijkertijd kan er op hetzelfde apparaat een persoonlijke virtuele desktop draaien waarbij de veiligheid van de bedrijfsomgeving gegarandeerd is.
* Gecentraliseerde backup en recovery - XenClient reageert als een traditioneel geïnstalleerde desktop als er geen connectie is met een netwerk. Zodra dit wel tot stand komt worden alle veranderingen automatisch gesynchroniseerd met het datacenter. Zo is er altijd een volledig gecentraliseerde back-up aanwezig van alle bedrijfslaptops. Als een laptop kwijtraakt of wordt gestolen is het voor gebruikers heel eenvoudig om hun volledige desktopomgeving terug te krijgen op een ander apparaat, terwijl de data op het verdwenen apparaat van afstand gemakkelijk is te wissen.
* Overdraagbare desktop images - Door het besturingssysteem los te koppelen van de hardware, kunnen desktop images worden aangemaakt, beveiligd, ingezet en verhuisd via alle ondersteunde hardware. Dit maakt IT-onderhoudstaken en disaster recovery voor laptopgebruikers heel eenvoudig.
* Uitgebreide ondersteuning voor hardware en apparaten - XenClient bevat diverse nieuwigheden die niet werden ondersteund in de initiële bètarelease. Dit zijn bijvoorbeeld meerdere gebruiks- en beveiligingsverbeteringen, nieuwe synchronisatiemogelijkheden en uitgebreide ondersteuning voor hardwareplatformen, wireless adapters en USB-apparaten. Te denken valt aan iPads, iPhones, Androids, BlackBerrys en Windows Mobile-apparaten.
* Geoptimaliseerd voor Intel® Core(TM) vPro(TM) - XenClient is in samenwerking met Intel ontworpen zodat het naadloos aansluit met de onderliggende hardware.

Belangrijkste kenmerken XenVault


* Beveiligt en isoleert gebruikersdata - De nieuwe XenVault-technologie slaat gebruikersdata gegenereerd door een bedrijfsapplicatie automatisch op in geëncrypteerde folder. Zo zijn de data altijd beveiligd tegen ongeautoriseerde gebruikers.
* Ideaal voor externen en BYOC - XenVault ondersteunt zowel virtuele als fysieke desktops. Het is een ideale oplossing voor laptops waarop gebruikers geen software van de IT-afdeling geïnstalleerd willen hebben. Dit is het geval bij externen en bij het zakelijk gebruik van privélaptops. Als het nodig is kunnen bedrijfsdata op afstand worden gewist.
* Ondersteunt XenApp en App-V - XenVault encrypteert automatisch alle data die gecreëerd worden door elke bedrijfsapplicatie die geleverd wordt met Citrix XenApp of Microsoft App-V.

Beschikbaarheid


* De nieuwe XenClient en XenVault-technologie worden meegeleverd met de nieuwe XenDesktop 4 Feature Pack 2 editie die eind september beschikbaar is.
* XenClient wordt gratis geleverd aan klanten die XenDesktop Enterprise Edition of Platinum Edition draaien met een geldige Subscription Advantage-overeenkomst.
* XenVault wordt geactiveerd via een plug-in in de Citrix Receiver software client, gratis voor alle XenDesktop en XenApp klanten.
* Citrix XenDesktop en de nieuwe XenClient- en XenVault-technologie wordt gedemonstreerd op de Citrix-stand #1219 tijdens VMworld San Fransico van 30 augustus tot en met 2 september.

Gerelateerde links en aankondigingen:

* Announcement Blog: Of New Arrivals and Great Experiences - XenClient, http://community.citrix.com/display/ocb/2010/08/25/Of+New+Arrivals+and+Great+Experiences+-+XenClient
* Video link: "IT Experts on XenClient and the Impact of Client Virtualization", http://www.citrix.com/tv/#videos/2634
* Video link: "The Making of XenClient", http://www.citrix.com/tv/#videos/2042
* Download: The free XenClient Express Test Kit, http://www.citrix.com/English/ps2/products/feature.asp?contentID=2300346
* Expert blog: "How I delivered XenVault using XenVault? http://community.citrix.com/pages/viewpage.action?pageId=149651962
* Expert blog: "Stodgy IT, Client Virtualization and XenDesktop Feature Pack 2 http://community.citrix.com/display/ocb/2010/08/24/Stodgy+IT%2C+client+virtualization+and+XenDesktop+Feature+Pack+2
* Expert blog: "An Unfair Advantage in the Security Tug-of-War? http://community.citrix.com/pages/viewpage.action?pageId=149651939
* Expert blog: "Workstyles of the Future - Delivered Today! http://community.citrix.com/display/ocb/2010/08/25/Workstyles+of+the+Future+-+Delivered+Today%21

Volg ons online:

* Citrix XenDesktop page http://www.citrix.com/xendesktop
* Citrix XenClient page http://www.citrix.com/xenclient
* Citrix XenVault page http://www.citrix.com/xenvault
* Twitter: @Citrix http://www.twitter.com/citrix, @CitrixEvents, @xenclient, @xendesktop, #XD4
* Citrix on Facebook http://www.facebook.com/citrix