Ingezonden persbericht


Goedemiddag,

Beatstad Heats The Hague, het Haagse feest dat jaarlijks plaatsvindt op de avond vóór het Beatstad Festival, staat dit jaar in het teken van de funkmuziek. Het gratis toegankelijke evenement is op vrijdagavond 27 augustus op de PopHotSpot Grote Markt in het centrum van Den Haag.

Met een programmering die bestaat uit Haagse, nationale en internationale muzikanten belooft deze editie een stomende opwarmer te worden voor het Beatstad Festival.

Slotact van het Beatstad Heats is de formatie Gotcha! Allstars. Deze legendarische Nederlandse funkband treedt sinds vorig jaar weer regelmatig op. De twaalf man/vrouw sterke groep staat na twintig jaar nog steeds garant voor een feest!

De wereldwijd bekende Haagse trompettist Rik Mol treedt tijdens Beatstad Heats The Hague op met songs van zijn nieuwe CD 'Funk On Me'. De Britse zanger Nate James, die als gastvocalist meewerkte aan dat album, komt speciaal voor Beatstad Heats naar Nederland.

Ook de Haagse groep F, die dit jaar het festival Beatstad Heats The Hague opent, heeft net de opnamen van een nieuw album afgerond. De CD met de titel 'Fighting Crime' wordt in het najaar uitgebracht en staat weer vol met funky rocksongs.

Beatstad Heats The Hague wordt georganiseerd door AT Events i.s.m. de R.G. Ruijs Stichting en de Stichting Evenementen Grote Markt. Het festival wordt gepresenteerd door Justin Verkijk.

Op het Beatstad Festival zelf zullen zaterdag 28 augustus vanaf 15.30 uur op het Malieveld de artiesten ReBelle, Waylon, Caro Emerald, Di-rect en Anouk optreden.