Saxion
BR>

di 24 augustus 2010

Hbo fietst in Deventer


Op vrijdag 27 augustus organiseert Saxion de 10e editie van de HBO-fietstocht in Deventer. Initiatiefnemer Saxion organiseerde in 2000 ook de eerste tocht.

Aan de jubileumuitgave doet het recordaantal van 450 medewerkers van alle hbo-instellingen in Nederland mee. Dit jaarlijkse evenement wordt telkens door een andere hogeschool georganiseerd.

De deelnemers worden ingedeeld in pelotons van ongeveer 20 rijders, die worden begeleid door medewerkers van Saxion en in een aantal gevallen door leden van de Deventer' wielerclub De Zwaluwen.

Er zijn drie routes uitgezet, van 45, 80 en 120 kilometer. De lange routes, waarin de prestatie voorop staat, voeren vanuit Deventer o.a. over de Sallandse Heuvelrug en door Lochem. Bij de tocht van 45 kilometer ligt het accent op het recreatieve aspect. Ook deze tocht gaat richting de Holterberg, maar onderweg is er gelegenheid om enkele toeristische bezienswaardigheden te bezoeken.

Oud-wereld- en Olympisch kampioen Hennie Kuiper is de hele dag aanwezig. Aan het begin van de dag vertelt hij over zijn ervaringen als wielrenner en rijdt hij de tocht van 120 kilometer in verschillende pelotons mee.

Ruim 100 deelnemers hebben er voor gekozen al een dag eerder naar Deventer te komen en kennis te maken met de stad. Zij komen per bus en nemen de fietsen mee in vrachtwagens.

Het startschot wordt om 09.00 uur gelost door Saxion bestuurslid mevrouw Ineke van Oldeniel. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd bij Saxion.


-------------------------------------EINDE
PERSBERICHT------------------------------------------