Ingezonden persbericht



Den Haag, 5 augustus 2010

Trompettist Rik Mol funkt er op los

met nieuwe plaat en topmusici

Den Haag- Het tweede album, Funk on Me, van trompettist Rik Mol is een ambitieus project geworden waaraan diverse topmusici hebben meegewerkt. De 25-jarige trompettist presenteert met zijn eigen band zijn tweede album op vrijdag 27 augustus op het podium aan de grote markt in Den Haag van 20.15 tot 21.15 uur. Aan zijn plaat, dat een mix vormt van funk, pop, soul en jazz, zijn onder andere Keith Anderson (s) en Derrick McKenzie (d) (Jamiroquai) te horen. Tevens neemt Nate James, die in Groot Brittannië uitgeroepen is als beste soul act van 2007, deels de vocals voor zijn rekening.

Na het swingende en groovende debuutalbum What's on Tonight?! (2008), komt Rik Mol nu met zijn opvolger Funk on Me, waarmee hij de lat een stuk hoger legt. Mol serveert een nieuw gerecht vol met uiteenlopende smaken en kleuren. De trompettist omschrijft zijn nieuwe album als volgt: "Ik hou van jazz maar ik ben ook van de MTV- generatie. Het is voor mij een bijzonder album geworden omdat ik een inhoudelijke en tegelijk een toegankelijke plaat wilde maken. Op deze plaat combineer ik zowel zang als instrumentale funk met elkaar."

Voor Funk on me heeft Rik Mol diverse topmusici om zich heen verzameld, zoals zanger Nate James, Derrick McKenzie (d) en Keith Anderson (s) rapper Dutchflower en zangeres Lex Empress. Van Nederlandse bodem zijn jonge talenten Glenn Gaddum (b), Roland Dirkse (g) en Antoon Tolsma (percussie) van de partij, evenals Sven 'Hammond Soul' Figee op toetsen. Rik Mol was met zijn nieuwe project onder meer te zien bij het Ned. 1 programma Vrije Geluiden en zijn nummers zijn regelmatig te horen op radio 6.

Het album bevat veertien tracks die variëren tot hippe funk, retro soul, vette beats en mellow sounds in de blazerssectie, met altijd ruimte voor improvisatie. Rik Mol is the next big thing on funk!


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht