Gemeente Beverwijk


Wijkerbaan viert groot feest op vrijdag 27 augustus

Het is zover! Na een lange periode van intensieve voorbereiding gaat de Wijkerbaan op de schop. Het winkelcentrum en zijn omgeving ondergaan een ingrijpende herontwikkeling. Op vrijdag 27 augustus is de officiële aftrap en dat zal voor Beverwijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Die middag is er een uitgebreid en feestelijk programma in het winkelcentrum en op het plein bij het stadskantoor. Het belooft tussen 14.00 en 17.00 uur een leuke happening te worden, met diverse kinderactiviteiten en muziek van toetsenist Ruud Jansen, straatorkest Toos en de band Linke Binke. Bij de officiële handeling zijn bekende judoka's betrokken van Kenamju, de topjudo-school van coach Cor van der Geest. Daarnaast staan er diverse kraampjes en is er van alles te eten en te drinken.

Belangrijke momenten zijn de symbolische ontmanteling van het carillon op het plein en de doorbreking van een muur in het winkelcentrum. Binnenkort meer hierover, als het totale programma van 27 augustus bekend wordt gemaakt.

De herontwikkeling van het woon- en winkelgebied Wijkerbaan gebeurt door de gemeente Beverwijk, woningcorporatie WOONopMAAT, projectontwikkelaar Redema Consultants en Inside Investments. Het omvangrijke project maakt deel uit van het programma Beverwijk Vitale Stad. Dit kent als motto 'beter wonen, beter werken, beter leven'.

Voor het winkelcentrum geldt uiteraard na de renovatie, de uitbreiding en de realisatie van de overdekte passage: 'beter winkelen'. De plannen voor de herontwikkeling worden op 27 augustus met maquettes en een projectiebeelden nader toegelicht.

Beverwijk, 16 augustus 2010