Gemeente Dongen

Veiligheid omtrent kampvuur Zomerspelen

Publicatiedatum: 16-8-2010

Op vrijdag 27 augustus 2010 is het weer tijd voor de feestelijke afsluiting van de Dongense Zomerspelen. Dit jaar worden er extra veel bezoekers verwacht omdat de Zomerspelen 50 jaar bestaan. Traditiegetrouw vindt de afsluiting plaats in de vorm van een mooi kampvuur in De Bergen. Burgemeester Simone Dirven-Van Aalst vraagt extra aandacht voor de veiligheid op en rond de locatie van het kampvuur. Want een kampvuur spreekt bij veel mensen tot de verbeelding, maar laten we niet vergeten dat het ook gevaarlijk kan zijn wanneer er niet voorzichtig mee wordt omgesprongen, aldus de burgemeester.

Naar verwachting zal het Zomerspelen kampvuur, in verband met het 50-jarig jubileum, dit jaar extra veel bezoekers trekken. Dit is begrijpelijk maar om alles veilig te kunnen laten verlopen roept burgemeester Simone Dirven-van Aalst iedereen met klem op om zich aan de regels te houden. Dit betekent dat ook bij het kampvuur, in het kader van Alcohol op straat? NEE!, alcohol gebruik niet is toegestaan.

Toegang
Vaak komen bezoekers al ruim voor aanvang van het kampvuur naar De Bergen om een mooi plaatsje te kunnen bemachtingen. Dit jaar zal het terrein echter pas vanaf 18.30 uur toegankelijk zijn voor bezoekers. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst roept iedereen dan ook met klem op niet eerder het terrein te betreden.

Géén alcohol
Het nuttigen van alcohol op straat en in de openbare ruimte is zoals gewoonlijk verboden. In de omgeving van het Zomerspelen kampvuur is deze regel uiteraard ook van kracht. De politie controleert hierop en zal hier tegen optreden.

Laatste keer
De 50-jarig jubileum editie van in 2010 zijn de laatste Zomerspelen die op deze manier worden afgesloten. Dus laten we er met zn allen voor zorgen dat dit laatste kampvuur in De Bergen voor iedereen prettig en veilig verloopt!, aldus burgemeester Simone Dirven-van Aalst.