Rijksvoorlichtingsdienst

Defensie organiseert 57e WK militaire vijfkamp

Het ministerie van Defensie organiseert van 27 augustus tot en met 2 september in Schaarsbergen het 57e WK militaire vijfkamp.

Aan het toernooi doen ruim 300 militaire atleten uit 27 landen mee. Gedurende een week bindt de militaire wereldtop de strijdt aan in vijf disciplines van de militaire vijfkamp: cross country, geweerschieten, werpen (met speciale werpprojectielen), hindernisbaan en hinderniszwemmen. In tegenstelling tot alle andere takken van sport, wordt deze vorm van vijfkamp alleen door militairen beoefend.

Het 57e WK militaire vijfkamp wordt onder auspiciën van de militaire sportkoepel Conseil International du Sport Militaire (CISM) georganiseerd door het ministerie van Defensie. Nederland is één van de grondleggers (1948) van CISM dat anno 2010 ruim 133 lidstaten telt. Onder het motto "Friendship through sport" kunnen militairen uit alle windstreken zich op sportief gebied meten aan de top en collega militairen buiten het slagveld treffen. Kijk voor meer informatie op www.defensie.nl/57thpentathlon.

Noot voor redacties (