Gemeente Hellevoetsluis


Hellevoetse symfonie in kader van 50 jaar Hellevoetsluis

Een heuse Hellevoetse symfonie. Hij bestaat en is binnenkort te horen. Tijdens `Zomer in de Vesting' kunnen muziekliefhebbers genieten van dit spectaculaire muziekstuk wat uitgevoerd gaat worden door een groot symfonieorkest, een enorm gemengd koor en de twee plaatselijke fanfares, VoornePutten en Sempre Crescendo.

De leden van dit speciaal geformeerde zangkoor, die voor een belangrijk deel afkomstig zijn van de Hellevoetse koren, hebben de afgelopen maanden hard gerepeteerd onder leiding van dirigent Aart van der Gronden.
Vrijdagavond 27 augustus is de generale repetitie op het podium op het Zuidfront. Deze generale repetitie is ook voor publiek toegankelijk, zodat zij vast in de stemming kan komen voor de uitvoering van zaterdag 28 augustus. Zaterdagavond wordt de Hellevoetse symfonie afgesloten met kanonschoten en een spectaculair vuurwerk.

De Hellevoetse symfonie is een stuk geschreven door Cees Koldijk (zanger/componist van de 4tuoze Matroze) en Jina Sumedi (componist). Als thema en ter inspiratie is gekozen voor 50 jarig bestaan van Hellevoetsluis. De voormalige gemeenten Hellevoetsluis, Nieuw-Helvoet en Nieuwenhoorn zijn in de verschillende muziekstukken verwerkt, waardoor een echt Hellevoets muziekstuk is ontstaan. Onder de muzikale begeleiding van het symfonie orkest Continuo uit Rotterdam zullen tientallen koorleden in verschillende liederen een stuk geschiedenis ten gehore brengen. Het sluitstuk van de symfonie wordt enorm als ook de orkesten van muziekvereniging Voorne Putten en Sempre Crescendo aanschuiven.

08/23/2010