Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 27-08-2010

Man met mes aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij met een mes op straat liep te zwaaien.

Rond 19.05 uur kreeg de politie meerdere meldingen van getuigen dat een man in de omgeving van de Daalsetunnel met een mes aan het zwaaien was. Agenten zochten in de omgeving en zagen een man, die voldeed aan het opgegeven signalement, op de Amsterdamsestraatweg lopen. De man, 62 jaar en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden.

In zijn zak troffen de agenten een groot mes en een kleine hoeveelheid verdovende middelen aan. Op de vraag waarom de man met het mes op straat liep, verklaarde hij dat hij een salade wilde maken.......... Hij werd voor verhoor ingesloten.

Vrouw beroofd

UTRECHT Donderdagmiddag vond op het Godebaldkwartier een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 35-jarige vrouw uit Eindhoven liep omstreeks 13.15 uur op Hoog Catharijne. Ter hoogte van het Godebaldkwartier werd de vrouw plotseling van haar tas bestolen. Een man pakte haar tas hardhandig af. Hierdoor viel de vrouw op de grond. De verdachte vluchtte weg in de richting van het treinstation. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0090 88 44.

Rijden onder invloed zonder rijbewijs

UTRECHT In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 augustus heeft de politie ene man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs dronken op zijn snorfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 03.30 uur op de Pelikaanstraat een man op een snorfiets rijden. De agenten hadden het idee dat de man mogelijk onder invloed was en gaven hem een stopteken. De 18-jarige bestuurder uit Zeist moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Tevens werd duidelijk dat hij niet in het bezit van een rijbewijs was. Op het bureau wees de ademanalyse 120 ug/l uit. Hij werd met een

proces-verbaal naar huis gestuurd.