Waterschap Groot Salland

Wateroverlast : Extra pompen in de regio Deventer

Laatste wijziging: 26 augustus 2010
Deventer, 21.45 uur.

Het Waterschap Groot Salland heeft vandaag (donderdag) extra pompen ingezet in het stedelijk gebied van Deventer en een aantal andere maatregelen getroffen om zo goed als mogelijk om te gaan met de grote hoeveelheden regenwater die vooral in Salland vielen. Hiervoor is een speciaal team van ca. 30 waterschappers ingezet.

Op de rioolwaterzuivering van het waterschap in Deventer is donderdag tot half tien `s avonds 128 mm regen gemeten. Door de grote hoeveelheden neerslag zaten sloten en kanalen in de loop van de dag in Salland helemaal vol. Het waterpeil van de Deventer haven is met ca. 15 cm. verlaagd door onder vrij verval op de IJssel te lozen en Salland te ontlasten.

Ook zijn in de regio Deventer roosters van duikers schoongemaakt en is de waterafvoer uit de Deventer wijk de Vijfhoek maximaal opengezet.

Ook overlast in de avond
De stortbuien die 's middags zijn gevallen veroorzaken ook vanavond nog problemen. Het waterschap neemt extra maatregelen om het water zo snel als mogelijk te laten wegstromen of weg te pompen. De twee pontongemalen bij Wijhe zijn aangezet om water uit de Zandwetering en de Oude Wetering te pompen zodat het gevallen water snel de Deventer regio kan verlaten.

Daarnaast zijn twee extra pompen bij de Zandwetering geplaatst die samen zo'n 70.000 liter water per minuut in het Overijssels kanaal pompen, richting Deventer haven.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl