Politie Utrecht
Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 27-08-2010

Getuigenoproep mishandeling

DOORN Op donderdagmiddag 26 augustus is een 16-jarig meisje uit Doorn op de Kampweg gewond geraakt toen zij werd aangevallen door twee jongens.

Het slachtoffer fietste die middag samen met haar 17-jarige vriend uit de richting Driebergen naar Doorn. Omstreeks 15.40 uur fietsten zij over de Kampweg in Doorn. Bij het parkeerterrein zagen zij twee jongens staan op de hoek Kampweg en de Kampdwarsweg. Eén van de jongens ging voor de fiets van de 17-jarige jongen staan en liet hem stoppen. De twee spuugden de jongen en duwden hem omver waarop een vechtpartij ontstond. Het meisje probeerde de jongens uit elkaar te halen, maar werd vervolgens zelf door één van de jongens geslagen en geschopt tegen haar rug, benen en hoofd totdat ze buiten bewustzijn raakte. Toen de verdachten weg waren, zijn de twee slachtoffers opgevangen door personeel van een horecagelegenheid in de buurt. Ambulancepersoneel behandelde het 16-jarig meisje.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Signalementen

Jongen 1 is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een blanke huidskleur, stekeltjes haar en een opvallende, grote neus. Hij droeg een zwarte jas met twee witte strepen aan de zijkant, zwarte pet en een spijkerbroek. Jongen 2 is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een blanke huidskleur, heeft een rond gezicht, lang haar met een matje in zijn nek. Verder had hij een zwarte pet op.

Getuigenoproep mishandeling

RHENEN - Donderdag 26 augustus is een 14-jarig meisje uit Rhenen mishandeld op de Paralelweg.

Het slachtoffer reed die middag tussen 16.00 en 16.15 uur op haar fiets vanaf het Christelijk Lyceum richting Rhenen op de Paralelweg. Er kwamen drie jongens op een fiets haar tegemoet rijden. Eén van hen stak plotseling zijn arm uit en sloeg met zijn onderarm tegen haar gezicht. Hierdoor viel de bril van het meisje van haar hoofd. Toen zij van haar fiets af wilde stappen, bezeerde zij zich. De jongens fietsten ondertussen lachend door in de richting van Veenendaal. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval.

De jongen die het meisje sloeg, is tussen de 16 en 20 jaar oud, is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang en droeg donkere kleding.Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug. tel.: 0900 88 44.