Politie Drenthe

Vrijdag 27 augustus 2010

Provincie Drenthe, 27-08-2010

Auto in de sloot

ZEIJEN Donderdagmiddag is een 20-jarige automobiliste uit Zeijen licht gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over de Minister Cremerweg in de richting van Assen toen zij door nog onbekende reden in de linkerberm terecht kwam. Vermoedelijk corrigeerde zij hierop het voertuig iets te hard waardoor zij de controle over het voertuig verloor en op de kop in de naastgelegen sloot terecht kwam. De auto kon met behulp van omstanders op de zijkant worden gelegd waarna de vrouw uit de auto kon komen. Zij is ter controle overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

Fietsendieven aangehouden

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 17-jarige jongeman uit Ter Apel en een 18-jarige jongeman uit Emmen aangehouden voor diefstal van een fiets. Een 72-jarige vrouw uit Emmen had haar fiets geparkeerd bij een winkel aan de Statenweg. Toen wij terugkeerde bleek haar fiets te zijn gestolen. Met behulp van de bewakingsbeelden van de winkel kon de politie het tweetal later aanhouden bij een woning aan de Bastion. De gestolen fiets stond daar voor de woning. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding bezit harddrugs

SCHOONEBEEK De politie heeft donderdagavond een 23-jarige man uit Schoonebeek aangehouden. De man hield zich verdacht op achter een pand aan het Spanjaardspad. Toen agenten hem controleerden bleek hij drie gripzakjes met drugs bij zich te hebben, vermoedelijk speed. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsovertreder aangehouden

KLIJNDIJK De politie heeft donderdagavond een 25-jarige automobilist uit Klijndijk aangehouden. Agenten zagen de man met een hoge snelheid over de Hondsrugweg rijden. De man reed 136 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Beschonken bestuurder aangehouden

ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 26-jarige automobilist uit Assen aangehouden. Agenten zagen de man rijden op de Maasstraat. Zijn rijgedrag viel op. Ter hoogte van de Zaanstraat stapte de man uit, waarna de agenten de man staande hielden voor een controle. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 325 ug/l (0,7 promille). De man is hierop aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Tevens wordt er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Rijbewijs van hardrijder ingevorderd

BORGER De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Grolloo op de N374 ter hoogte van Borger. De persoon reed met een gecorrigeerde snelheid van 171 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.