Politie Utrecht


Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 27-08-2010

Verdachte straatroof aangehouden

(zie persberichten Eemland noord; d.d. 03/08/10 en 15/08/10 Jongen bedreigd en Politie zoekt getuigen in zaak beroving)

BAARN De politie heeft woensdag 25 augustus een 18-jarige inwoner van Baarn aangehouden in verband met zijn betrokkenheid bij de straatroof op de Javalaan.

Op zondagavond 1 augustus rond 20.00 uur was een 16-jarige jongen uit Baarn met een vriendje aan het voetballen in de Pekingtuin. Drie onbekende jongens kwamen met hen mee voetballen, maar één van hen gedroeg zich erg vervelend, waarna ruzie ontstond en de 16-jarige en zijn vriend wegliepen.

Even later stopte op de Stationsweg een auto naast het tweetal. Zij zagen dat daar enkele van de jongens in zaten, waar ze net in de Pekingtuin problemen mee hadden gehad en ze worden bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Een meisje dat in de auto zat, wist de gemoederen te kalmeren, waarna de auto wegreed. Als de twee jongens kort daarna op de Javalaan lopen, wordt de 16-jarige jongen door een verdachte met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd en beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Ook deze verdachte sprak bij de beroving over de ruzie in de Pekingtuin.

Verder beschikte de politie over de informatie dat de verdachte die de beroving pleegde, gekleed was in een zwart vest of sweater met op de rugzijde de afbeelding van een wietblad in de kleuren rood/geel en groen.

Een oproep in de media leidde tot het bekend worden van twee belangrijke getuigen en relevante informatie over de sweater en betrokkenen. Samen met de reeds vergaarde resultaten uit het opsporingsonderzoek kreeg de politie daarna zicht op de vermoedelijke verdachte die vervolgens werd aangehouden in zijn woning.

De Baarnaar heeft tijdens het verhoor een bekennende verklaring afgelegd en is op vrijdag 27 augustus voorgeleid bij justitie.

Babbelaars nog steeds actief

BAARN De politie waarschuwt de inwoners van Baarn bijzonder alert te zijn op insluipers die zich voordoen als medewerker van de thuiszorg of monteur van een servicebedrijf.

Afgelopen woensdag maakte de politie al melding van een babbeltruc die plaatsvond op de Bremstraat waar een vrouw zich meldde bij een 86-jarige vrouw en kans zag een portemonnee te stelen.

Op donderdag 26 augustus, rond 10.30 uur, vond een tweede babbeltruc plaats. Dit keer bij een 83-jarige bewoonster van een woning op de Professor Fockema Andrealaan. Dit keer ging het om een onbekende man die zich voordeed als monteur en de water- en gasleiding wilde controleren. Tijdens zijn aanwezigheid zag hij kans de bankpas van het slachtoffer te stelen en is er kort daarna gepind bij een betaalautomaat.

De politie stelt een onderzoek in naar deze insluipers/babbelaars en roept getuigen op zich te melden bij de politie Baarn via het telefoonnummer 0900-8844. Daarnaast waarschuwt de politie met klem om onbekenden niet binnen te laten en om legitimatie te vragen. Indien u de situatie verdacht vindt kunt u altijd bellen met het alarmnummer 112.

Verkeersongeval met letsel

SOEST Op donderdag 26 augustus, rond 16.55 uur, vond op de kruising van de Stadhouderslaan met de Korte Brinkweg een aanrijding tussen personenautos plaats. Eén van de inzittenden, een 85-jarige Soesterse, raakte beklemd in haar auto en moest door de brandweer bevrijd worden.

De Soesterse reed met haar auto op de Korte Brinkweg en wilde bij de Stadhouderslaan linksaf slaan in de richting van de Van Weedestraat. Zij zag hierbij te laat dat over de voorrangsweg, een personenauto naderde, bestuurd door een 25-jarige inwoner van Baarn. Er volgde een aanrijding waarbij de vrouw uit Soest beklemd raakte in haar auto. Na bevrijd te zijn door de brandweer werd de vrouw met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Beide autos werden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Openbare dronkenschap

BAARN De politie heeft vrijdagmorgen een 45-jarige inwoner van Baarn aangehouden die onder invloed van alcohol vandalisme pleegde.

Rond 00.10 uur kreeg de politie de melding dat de man met een vuilcontainer had gegooid op de Laandwarsstraat en zich vervelend gedroeg. Een getuige had het een en ander gezien en de politie gebeld. De Baarnaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hij kreeg een proces-verbaal.