Politie Zeeland


---

1550-2010 Diefstal motor, Vlissingen
In de nacht van woensdag op donderdag werd uit de tuin van een woning in de Maarten Luther Kingstraat in Vlissingen een motor gestolen.
Het gaat om een oranjekleurige motor, merk Ktm Gs 400 Lc 4, met kenteken MY-73-PZ. De waarde van de motor bedraagt enkele duizenden euro's.

1551-2010 Aanrijding in Terneuzen
Op de kruising Guido Gezellestraat / (begin) Tractaatweg in Terneuzen vond donderdagavond een aanrijding tussen twee personenauto's plaats.
Een 21-jarige man wilde de Tractaatweg oprijden. Uit de richting van Zaamslag kwam een 23-jarige vrouw die in de richting van Sluiskil wilde rijden. Op de kruising ontstond tussen beide auto's een aanrijding. De 21-jarige man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een 19-jarige vrouw, die bij hem in de auto zat, bleef ongedeerd. Ook de 23-jarige bestuurster van de andere auto liep, voor zover bekend, geen letsel op. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. Alle betrokkenen zijn afkomstig uit de gemeente Terneuzen


1552-2010 Rijbewijzen ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol
Op de Weldijk in Driewegen belandde vrijdag rond 00.30 uur een 40-jarige Portugese automobilist met zijn auto in de sloot.
De man was, komend uit Ovezande, de Weldijk opgereden, maar was op splitsing 'vergeten' links of rechts af te slaan en belandde daardoor in de sloot. Een blaastest wees uit dat de Portugees meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

In de Zangvogelstraat in Heinkenszand werd donderdagavond een 22-jarige automobilist betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
De man, een beginnend bestuurder, had meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Op de Puijendijk in Groede liep vrijdag omstreeks 03.30 uur een 18-jarige Eindhovense automobilist tegen de lamp.
Als beginnend bestuurder had hij meer dan 1 1/2x teveel gedronken.

Bij de Dubbele Poort in Hulst parkeerde een 26-jarige automobilist uit de gemeente Hulst vrijdag omstreeks 06.00 uur zijn auto op een paaltje.
De automobilist had meer 3 1/2x de alcohollimiet overschreden. Zijn auto raakte zwaar beschadigd, de man zelf bleef ongedeerd.

1553-2010 Inbraak in horecabedrijf, Zierikzee
Vrijdag tussen 07.00 en 08.00 uur werden in een horecabedrijf in de Hoofdpoortstraat in Zierikzee enkele honderden euro's gestolen.
In het horecabedrijf werd een gokkast opengebroken, waaruit het geld weggenomen werd.Noot voor redactiesPolitie Zeeland