Politie Groningen

Vrijdag 27 augustus 2010

Provincie Groningen, 27-08-2010

Drietal vernielt tuinmeubilair

STADSKANAAL De politie heeft donderdagnacht drie inwoners van Musselkanaal aangehouden vanwege de vernieling van tuinmeubilair. Een 20-jarige vrouw uit Stadskanaal had de politie gebeld nadat ze bij haar woning was lastig gevallen door drie personen. Bij de aankomst van de agenten bleek dat een buitentafel kapot was. Het drietal stond nog nabij de woning. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Autospiegels vernield in Stad

Politie vraagt gedupeerden aangifte te doen

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Nieuwe Ebbingestraat vier Groningers aangehouden op verdenking van vernieling van autospiegels. Een getuige zag het viertal (17 t/m 19 jaar) door de Nieuwe Boteringestraat fietsen, terwijl een van hen een spiegel van een auto af trapte. Niet veel later deed dezelfde jongen dat opnieuw. De getuige belde de politie en gaf een omschrijving door van de verdachten. Enkele meters verderop reed een van de jongemannen tegen een auto. Agenten die al onderweg waren, konden het kwartet daardoor makkelijk aanhouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. De politie verzoekt gedupeerden van de vernielingen om aangifte te doen, zodat deze in het onderzoek naar de verdachten meegenomen kunnen worden.

Groningse probeert drugs te verkopen

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in een horecagelegenheid aan het Schuitendiep in Groningen een 19-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Agenten werden door twee jongens aangesproken dat de vrouw drugs probeerde te verkopen. Dankzij een goede omschrijving kwamen de dienders erachter wie de vermoedelijke drugsdealer zou zijn. Bij controle bleek ze in het bezit van een aantal buisjes speed en een flesje GHB. De Groningse is ingesloten voor verhoor. De drugs zijn in beslag genomen.

Tuingereedschappen gestolen bij inbraak

GRONINGEN Onbekenden hebben donderdagnacht ingebroken in een bedrijf aan de Cuxhavenweg in Groningen. Bij aankomst van de politie bleek dat de dief of dieven waren binnengekomen via een vernielde ruit. Uit het bedrijf waren diverse tuingereedschappen, zoals bosmaaiers gestolen. Een medewerker van het bedrijf inventariseert wat is weggenomen. Hij doet aangifte. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Stadjer toont agent geslachtsdeel

GRONINGEN Een 21-jarige man uit Groningen is donderdagnacht aangehouden op de Grote Markt in zijn woonplaats vanwege het beledigen van een politieagent. De agent was met een beveiliger in gesprek toen de Stadjer de aandacht wilde van de diender door hem te roepen. Op het moment dat de agent naar de Groninger keek, knoopte de jongeman zijn broek los en showde de agent zijn geslachtsdeel. De politieman was niet onder de indruk van hetgeen hem werd getoond, maar hield de schennispleger aan voor belediging. De beschonken verdachte werd meegenomen naar het cellencomplex en is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal.

Autobus door onbekenden vernield

ZUIDHORN De politie doet onderzoek naar vernieling van een bus die geparkeerd stond op een parkeerterrein aan de Hooiweg in Zuidhorn. De bus, die eigendom is van een stichting, stond woensdagmiddag om 17.00 uur nog onbeschadigd op het terrein. Donderdagmorgen rond 7.00 uur bleek dat onbekenden hadden huisgehouden bij en in het voertuig. Zo was een ruit ingegooid, een luik vernield, een claxon van het dak kapot gegooid en waren enkele kasten in de autobus leeggehaald. Een lid van de stichting heeft aangifte gedaan. De politie zoekt getuigen van de vernieling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zuidhorn via 0900-8844 (lokaal tarief).

Over en uit voor aanhangwagen

MENTERWOLDE Bij een eenzijdig verkeersongeval zijn donderdagmiddag een aanhangwagen en een verkeersbord van Rijkswaterstaat zwaar beschadigd geraakt. Op de A7, nabij de uit- en afrit bij Zuidbroek, verloor een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoogezand door nog een onbekende oorzaak zijn aanhangwagen. Deze kwam tot stilstand tegen een UIT-bord van Rijkswaterstaat. De aanhanger raakte total-loss en is afgesleept.

Man voor heling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdag een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. Een fietsende agent betrapte de verdachte samen met een 37-jarige vrouw uit Groningen op de Winschoterkade in de stad. Het tweetal had beiden een geopend blikje bier bij zich. Daarvoor kreeg het duo een bekeuring. Het viel de agent op dat de 36-jarige een fiets bij zich had die wel eens van diefstal afkomstig kon zijn. Na onderzoek bleek dat de fiets een half jaar eerder was gestolen in Veendam. De eigenaresse had geen aangifte gedaan, omdat zij niet had verwacht dat de fiets zou worden teruggevonden. De politie adviseert altijd aangifte te doen. Dat kan via www.politie.nl/aangifte. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De fiets wordt teruggeven aan de rechtmatige eigenaresse.

Jongens aangehouden voor winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft donderdagmorgen twee jongens van 16 jaar uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had in een supermarkt aan het Akerkhof broodjes onder hun jas gestopt en niet afgerekend. Op het politiebureau gaf het duo toe gestolen te hebben. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De winkeldieven zijn overgedragen aan hun ouders.

Alcomobilist aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft donderdagmorgen rond 11.00 uur een 38-jarige man uit Scheemda aangehouden op de Papierbaan in Winschoten. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg tevens een rijverbod voor de duur van vijf uur.

Aanhouding na vechtpartij

GRONINGEN - De politie heeft donderdagmiddag een 20-jarige vrouw uit Assen aangehouden vanwege een vechtpartij. Aan de Carolieweg ontzetten agenten twee vechtende vrouwen en hoorden de verhalen aan. Het bleek dat de 20-jarige vrouw slaags was geraakt met een 22-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer wilde aangifte doen van de mishandeling. Zij raakte niet gewond. Daarop werd de amokmaakster aangehouden. Na verhoor kon zij het politiebureau weer verlaten. De aanleiding ligt in de relationele sfeer. De politie maakt proces-verbaal op.

Man met alarmpistool aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft donderdagnacht in het UMCG aan het Hanzeplein een 25-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De man vertelde beveiligingspersoneel dat hij werd bedreigd en daarom een pistool op zak had. Hierop werd de man door gealarmeerde agenten aangehouden. Bij onderzoek bleek hij in bezit te zijn van een alarmpistool. De Kanaalster moest mee naar het politiebureau. Het alarmpistool is in beslag genomen. Hij is ingesloten omdat hij nog een straf moet uitzitten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man gewond bij bedrijfsongeval

VEENDAM Bij een bedrijfsongeval op het industrieterrein aan de Adriaan Tripweg in Veendam is donderdagmiddag een 29-jarige man uit Emmen ernstig gewond geraakt. De Emmenaar was door onbekende oorzaak bekneld geraakt in een machine. Het slachtoffer is ter plekke door ambulancepersoneel en medewerkers van het Mobiel Medisch Team behandeld. Hij werd vervolgens met in- en uitwendige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie over het bedrijfsongeval gewaarschuwd.