Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

24 augustus 2010

1. Beleidsbegroting Alescon vastgesteld

Het college heeft de beleidsbegroting 2011 van Alescon vastgesteld en stelt het, samen met de schriftelijke reactie, ter kennisgeving beschikbaar aan de raad. In de beleidsbegroting geeft Alescon inzicht in de plannen en ambities voor 2011 en de bijdrage die van de gemeente gevraagd wordt. Bij de begroting 2011-2013 worden de uitkomsten van de beleidsbegroting financieel verwerkt.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2

2. Hoofdofficieren van dienst voor de hele provincie

In de hele regio, zeven dagen per week, 24 uur per dag voldoende leidinggevende brandweerfunctionarissen beschikbaar. Dat is wat de RROL (Regionale Regeling Operationele Leiding) beoogt.

Op dit moment heeft de brandweer in elke gemeente dag en nacht minimaal één officier van dienst beschikbaar. Daarnaast zou elke gemeente ook een hoofdofficier van dienst moeten hebben. De hoofdofficier van dienst komt in actie als een calamiteit zo groot wordt dat de officier van dienst het niet meer alleen afkan. Omdat de hoofdofficier van dienst minder vaak in actie komt dan de officier van dienst is het een dure aangelegenheid voor elke gemeente om een hoofdofficier van dienst te hebben.

De RROL regelt dat er voor de hele provincie Drenthe een aantal hoofdofficieren van dienst worden aangesteld. Zij worden dan in elke gemeente ingezet en het is niet langer nodig dat elke gemeente zijn eigen hoofdofficier van dienst heeft. Voor de functie commandant van dienst is het al op deze manier geregeld. De regeling zal ook voor de functie officier van dienst gaan gelden..

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2 + 3

3. Drie nieuwe evenementenborden in voorbereiding

Hoogeveen krijgt drie nieuwe borden om evenementen aan te kondigen langs de invalswegen. De borden zijn ruim 3,5 meter hoog en komen langs de Middenveldweg, de Mr. Cramerweg (bij de Weg om de Oost) en de Zuidwoldigerweg (bij Salawaku). De gemeente komt met deze nieuwe manier van evenementenpromotie in het kader van de campagne HOOGEVEEN. MET EEN HOOFDLETTER H.

Evenementen zijn een van de speerpunten binnen de H-campagne. De gemeente is eigenaar en zal de lichtkrant met de evenementenpromotie bedienen. Behalve de H is er op de borden ook plaats voor advertenties, waarmee de investering wordt terugverdiend. Concis Reclamemakers BV uit Hoogeveen levert de borden, Brouwer & Partners is de exploitant van het reclamevlak. Na een positief besluit op de aanvraag voor een bouwvergunning, waarschijnlijk eind dit jaar, kunnen de borden geplaatst worden.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 + 2