Politie Haaglanden


Persberichten 27 augustus

Haaglanden, 27-08-2010

Automobilist wil ambulance helpen
Den Haag Politieagenten keken op 26 augustus om 20.30 uur vreemd op toen ze een ambulance met zwaailichten en sirene zagen rijden die werd begeleid door een personenauto. De 21-jarige Haagse bestuurder van de auto reed op de Erasmusweg voor de ambulance uit en toeterde en seinde met zijn grote licht naar het overige verkeer. Met bumperkleven probeerde hij een voorganger naar rechts te laten gaan om de ambulance vrij baan te geven. Uiteindelijk ging de Hagenaar zelf ook aan de kant, maar reed vervolgens achter de ambulance aan met hoge snelheid. Tijdens zijn capriolen om de ziekenwagen te helpen reed hij te hard en negeerde hij een rood stoplicht. Voor deze feiten en voor het bumperkleven kreeg de man een proces-verbaal. Vanwege zijn bizarre weggedrag wordt er een verplichte cursus Educatie Maatregel Gedrag voor hem aangevraagd.

Afgeleid bij de kassa: pinpas en 1.000 euro weg Den Haag Een 43-jarige Hagenaar werd op 26 augustus tussen 18:00 en 18:20 uur beroofd van zijn pinpas en pincode. Bij de kassa van een supermarkt aan de Apeldoornselaan zorgde een man achter het slachtoffer voor commotie door voor te dringen en kleingeld op de grond te gooien. In een volgende winkel hing de verdachte weer bij de kassa rond terwijl het slachtoffer aan het pinnen was. Waarschijnlijk heeft hij in één van de twee winkels de pincode kunnen meelezen. Eenmaal buiten sprak de man het slachtoffer aan, vroeg om geld te wisselen voor kleingeld en wist hij de pinpas te bemachtigen zonder dat het slachtoffer dit merkte. Toen hij er later achterkwam dat zijn pas weg was, bleek er 1.000 euro te zijn gepind.

Van de man is het volgende signalement bekend:

- 25 à 30 jaar

- baard van een paar dagen.

- ongeveer 1.85 meter lang

- mager postuur met ingevallen wangen. Hij sprak gebrekkig Nederlands met een Duits accent en droeg een petje.

Heb u informatie die kan helpen de man te vinden? Of denkt u aan de hand van het signalement te weten wie de verdachte is? Neemt u dan contact op met Politie Haaglanden via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Duur telefoontje
Den Haag Een 24-jarige Hagenaar werd donderdag 26 augustus betrapt toen hij mobiel belde tijdens het autorijden. Een surveillerende agent hield de man staande en vroeg hem om een rijbewijs. Dit had de man niet bij zich. Ook had de man geen identiteitsbewijs op zak. De man is meegenomen naar het politiebureau en kreeg meerdere processen-verbaal.

Qat verkoper gesnapt
Den Haag Op de Marktweg stond donderdag 26 augustus om 16.50 uur een man (47) qat te verkopen bij zijn auto. Qat is een drug die vooral in Afrika wordt gebruikt. Toen een agent aan kwam lopen liepen zijn kopers snel weg. De man probeerde snel weg te rijden. De agent was hem voor en hield hem aan. Een week eerder had de man al een waarschuwing gehad, omdat hij zich toen ook al schuldig maakte aan straathandel. De man is meegenomen naar het bureau en de qat is in beslag genomen.

Jongen gewond bij ongeval
Leidschendam - Een inschattingsfout bij het inrijden van de parkeergarage aan de Liguster leidde donderdag 26 augustus omstreeks 15.30 uur tot een botsing tussen twee auto's.
In één van de auto's zat een 10-jarig jongetje dat door de aanrijding last had van zijn rug en hoofd. Ambulancepersoneel constateerde dat het letsel van de jongen wel meeviel. De jongen kon hierna weer met zijn vader mee naar huis.

Politie vordert rijbewijs in
Leidschendam - Een roekeloze motorrijder moest donderdag 26 augustus zijn rijbewijs inleveren. Agenten werden tijdens hun surveillance op het Oosteinde met hoge snelheid ingehaald door een 24-jarige motorrijder. De agenten constateerden dat de man 127 km/u reed terwijl de maximum snelheid 60 km/u bedroeg. Zij namen de man mee naar het bureau waar hij zijn rijbewijs moest inleveren en een proces-verbaal kreeg voor de zeer hoge snelheid.

Oude vrouw overlopen in de woning
Voorburg - Nadat een 86-jarige vrouw donderdag 26 augustus om 15.00 uur boodschappen had gedaan aan de Klaverweide en naar haar woning aan de Tulpentuin liep, zag zij dat er een man achter haar aankwam. Terwijl de vrouw haar boodschappen uitpakte, stapte de onbekende man achter haar woning in en duwde haar een kamer in. Daar sloot de man haar op. Toen de vrouw op de deur bonkte en zij ging roepen, deed de man de deur weer open. Onduidelijk is nog of er wat weggenomen is. Het signalement van de man luidt: groot van postuur, droeg donkere kleding en sprak gebrekkig Duits. Hebt u iets gezien of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam/Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Ladderzatte bestuurder in de kraag gevat
Wassenaar Vrijdag 27 augustus omstreeks 02.30 uur kon een dronken man achter het stuur van zijn auto worden ingerekend omdat hij teveel had gedronken. Een oplettende autobestuurder had de man in beschonken toestand zien rijden, waarschuwde de politie en gaf het kenteken door. De politie wist de man te traceren en hield hem aan. Een blaastest wees uit dat de man te veel had gedronken. Hij blies 665 ugl. Na het inleveren van zijn rijbewijs mocht de man lopend naar huis.

Aanrijding oorzaak verkeersruzie
Rijswijk - Een botsing tussen twee auto's was de oorzaak van een mishandeling van een van de bestuurders. Op het Hendrik Ravesteijnplein botste donderdag 26 augustus om 18.30 uur twee auto's op elkaar. De 29-jarige bestuurder van een van de auto's werd vermoedelijk hierdoor zo kwaad dat hij uitstapte en de 60-jarige bestuurder van de andere auto herhaaldelijk in het gezicht sloeg. Toen de man hierdoor op de grond viel, trapte de 29-jarige man uit Nootdorp het slachtoffer nog een aantal keren in zijn gezicht. De politie hield de man aan. Hierbij verzette de man zich hevig. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte zit nog vast.

Politie krijgt melding vuurwapengebruik
Poeldijk Donderdag 26 augustus omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding dat er iemand op de Eliasdreef met een vuurwapen rond zou lopen. Meerdere eenheden van de politie rukten hiervoor uit. Op de Eliasdreef troffen zij een 17-jarige jongen uit 's-Gravenzande aan die hen een zogenaamd balletjespistool liet zien. Omdat dit wapen op een echt vuurwapen leek, namen de agenten het in beslag en werd de jongen aangehouden. De jongen zou het wapen tijdens een vakantie in Duitsland hebben gekocht.
De politie gaf de jongen een proces-verbaal. Zo aan het eind van de vakantieperiode krijgt de politie steeds vaker te maken met dit soort wapens. In vakantielanden wordt dit soort wapens als speelgoed verkocht. In Nederland zijn dit soort wapens verboden omdat zij erg lijken op een echt vuurwapen. De politie reageert dan ook erg serieus als zij een dergelijke melding krijgen omdat men niet weet of men hier met een echt vuurwapen te maken heeft.

Mislukte babbeltruc
Delft Een 81-jarige bewoonster van een woning aan de Michiel de Ruyterweg werd donderdag 26 augustus bijna het slachtoffer van een babbeltruc. Omstreeks 21.00 uur werd er bij de vrouw aangebeld. Twee vrouwen hadden een bos bloemen bij zich die zij aan de buurvrouw wilden geven die kennelijk niet thuis was. Het duo liep vervolgens de woning van de 81-jarige binnen. De bejaarde vrouw wist beide vrouwen snel haar woning uit te loodsen, zodat er niets kon worden weggenomen.

Eet smakelijk
Delft De politie hield donderdag 26 augustus om 20.45 uur een 34-jarige Hagenaar aan op verdenking van oplichting. De man had bij een restaurant aan de Kerkstraat een warme maaltijd genuttigd en gaf na afloop aan dat hij daar geen geld voor had. De 50-jarige beheerder belde de politie. Agenten constateerden dat de man al vaker voor niets had gegeten en maakte dan ook proces-verbaal tegen de man op. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Inbraak tabaksshop
Delft Onbekende(n) wisten in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 augustus bij een inbraak bij een tabaksshop aan de Mekelweg een grote hoeveelheid sigaretten mee te nemen. Via een verbroken ruit namen de dader(s) de buit mee. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen bellen met de politie in Delft via 0900-8844.

Verkeerscontrole in de wijk Buitenhof
Delft Politieagenten organiseerden donderdag 26 augustus een handhavingsactie.
Door wijkagenten werd in de wijk gesurveilleerd waarbij de nadruk werd gelegd bij punten in de wijk die extra aandacht nodig hebben. In middag- en avonduren hielden zij een verkeerscontrole aan beide kanten van de Buitenhofdreef. In totaal werden 650 voertuigen waaronder 16 scooters één motor en diverse fietsers aan een controle onderworpen. Alle bestuurders moesten daarnaast een blaastest doen. Verheugend was dat geen van de bestuurders teveel had gedronken. De politie schreef 25 bekeuringen uit onder andere voor het niet dragen van de gordel, het niet bij zich hebben van het rijbewijs, onverzekerd rijden, foutieve losbreekreminrichting, niet werkende kentekenplaatverlichting, rijden met een ongeldig rijbewijs, rijden met gladde banden het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Vijf bromfietsers werden na een controle op de bromfiets rollertestbank bekeurd voor een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd). De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) controleerden 13 taxis. Twee taxichauffeurs kregen een bekeuring vanwege een verlopen APK en te brede banden.

Boem is ho
Delft Een automobilist die donderdag 26 augustus om 17.45 uur de parkeergarage aan het Vesteplein inreed, raakte betrokken bij een ongeval. De man moest in de garage uitwijken voor een uit een parkeerhaven wegrijdende personenauto en botste daarbij tegen twee andere autos. Niemand raakte daarbij gewond.

Graffitispuiter betrapt
Delft De politie betrapte donderdag 26 augustus om 19.00 uur twee graffitispuiters op het spoor. Eén van de twee kon na een korte achtervolging worden achterhaald. De jongen (17) had diverse spuitbussen bij zich. Hij kreeg een proces-verbaal.

Snelheidscontrole bij werkzaamheden
Delft Het verkeershandhavingsteam van politie Haaglanden controleerde donderdag 26 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur de snelheid van het verkeer op de Phoenixstraat. Vanwege de wegversmalling, overstekende voetgangers en wegwerkzaamheden is ter plaatse de snelheid naar 30 km/u. van ruim 880 bestuurders werd de snelheid gemeten. Bijna de helft (407) reed te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.

Onder invloed zonder rijbewijs
Zoetermeer De politie maakte vrijdag 27 augustus om 02.20 uur proces-verbaal op tegen een 27-jarige Zoetermeerder wegens rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man zwalkend naar zijn auto lopen. Toen zij hem korte tijd later wilde aanspreken bleek de man met zijn auto te zijn vertrokken. In de omgeving op de Petuniatuin zagen zij de man bij zijn auto staan. Hij moest mee naar het bureau en blies 625 ugl. Hij had ook geen geldig rijbewijs. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.