Gemeente Ermelo


Opening Pakhuis

Donderdag 26 augustus heeft Het Pakhuis, centrum voor erfgoed, natuur & milieu, officieel haar deuren geopend.

Logo Het Pakhuis Het Pakhuis wordt een levendig centrum waar voor mensen uit de regio en toeristen een afwisselend programma van tentoonstellingen en activiteiten wordt ontwikkeld. In het gebouw naast molen De Koe komt een tentoonstellingsruimte, een bibliotheek en een flinke groepsruimte. In deze ruimte komen o.a. een waterbassins en practicummateriaal. Hiermee kunnen kinderen aan de slag met proefjes en onderzoekjes. Ook kan het onderwijs in Het Pakhuis aan projecten werken. Daarnaast komen er in Het Pakhuis ook activiteiten voor volwassenen.

Alle partijen zijn er klaar voor
De gemeente Ermelo heeft het initiatief genomen om Het Pakhuis, centrum voor erfgoed, natuur & milieu te ontwikkelen. Nu Het Pakhuis klaar is heeft de gemeente het bestuur en het beheer van Het Pakhuis overgedragen aan de Stichting Het Pakhuis. In de Stichting zijn de vier betrokken partijen vertegenwoordigd: de Oudheidkamer, de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo, de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo en Stichting Molen de Koe.

Logo
Voor het Pakhuis is ook een mooi logo ontworpen. Op het logo komt Het Pakhuis tot uitdrukking met daarover de slagschaduw van Molen de Koe.