Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-08-2010

Politie houdt verdachte aan voor beroving bejaarde man aan

BREDA: De politie hield donderdag rond 18.00 uur een 18-jarige Bredanaar aan voor beroving van een bejaarde man. Het 83-jarige slachtoffer kwam die middag rond 14.30 uur terug van het boodschappen doen en werd toen bij de voordeur van zijn woning in de
Brasschaatstraat beroofd van zijn geld. Een jongen pakte hem vast en eiste zijn geld. De man viel en de jongen ging er met zijn geld vandoor. De vrouw van het slachtoffer probeerde de dader nog tegen te houden, maar dit was tevergeefs.
De politie verstuurde direct een SMS-Alert met de vraag om getuigen en stelde een onderzoek in in de wijk. Aan de hand van de aangifte van de gedupeerde en verklaringen van diens vrouw en meerdere getuigen kon de politie de 18-jarige man aanhouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en verhoor. In zijn woning is huiszoeking gedaan. Hierbij is het geld niet teruggevonden.

Een aanhouding tijdens uitgaansnacht

BREDA: De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag één persoon aan in de binnenstad. De man had geen identiteitsbewijs bij zich. De 27-jarige Bredanaar wilde bij een horecagelegenheid aan de Catharinastraat naar binnen, maar werd geweigerd. Hierop bood hij een geldbedrag om alsnog naar binnen te mogen. De portiers vertrouwden het niet en legden contact met de politie.
Ook zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven:
2 x wildplassen
3 x invalide parkeerplaats
18 x parkeren

Twee aanhoudingen na vernielingen in sporthal

BREDA: De politie hield donderdagmiddag aan de Elandstraat twee personen aan. De politie kreeg rond 14.00 uur melding dat er een groep jongeren een afgesloten sporthal aan de Elandstraat. Bij aankomst hoorde de agenten geschreeuw binnen en zagen ze dat er met
sportattributen werd gegooid. Bij aankloppen werd de deur geopend en meteen gesloten. De jongeren probeerden er vandoor te gaan. Twee van hen konden in de kraag worden gevat en werden aangehouden voor vernieling. De 13-jarige jongen en 14-jarige jongen uit Breda zijn overgebracht naar het politiebureau. Ze verklaarden dat ze aankwamen toen er al jongeren in de zaal waren en ontkenden vernielingen te hebben gepleegd.
Met de beheerder van de hal is contact opgenomen voor het doen van aangifte.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-08-2010 11:40 | © Regio Midden en West Brabant |