Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 27-08-2010

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Op donderdag 26 augustus, rond 08.15 uur, vond op de Stadsring een aanrijding plaats tussen twee fietsers en een bromfietsster. Laatstgenoemde raakte gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

De beide fietsers reden over het fietspad van de Stadsring en kwamen uit de richting van de Kleine Haag. Op dit fietspad kwam hen een 17-jarige inwoonster van Hoevelaken tegemoet op haar bromfiets. Zij reed in verband met de regen niet op de rijbaan en ging, mogelijk door het slechte weer, onderuit toen zij uitweek voor de beide fietsers. Hierbij gleed zij over de weg en nam zij de naderende fietsers mee in haar val. De ambulance kwam ter plaatse en vervoerde de vrouw uit Hoevelaken naar het ziekenhuis. De beide fietsers zijn ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel en verwezen naar de huisarts.

Kom van het dak af

AMERSFOORT De politie meldde zich donderdag 26 augustus, rond 21.00 uur, bij een woning op de Overtoom om een 48-jarige man aan te houden voor het ondergaan van een opgelegde gevangenisstraf. Toen de man dat vernam vluchtte hij het dak van de woning op en posteerde zich, ten overstaan van een groot aantal kijkers, in de gietende regen tussen de schoorstenen en nodigde de agenten uit om hem te komen halen.

De agenten probeerden de man weer de woning in te praten maar de Amersfoorter volhardde in zijn weigering van het dak af te komen. Hij liep daarbij meerdere keren over het kletsnatte dak tussen de schoorstenen en trotseerde de weergoden. De agenten beoordeelden de situatie, in relatie met de reden van hun komst, als te gevaarlijk en besloten af te zien van de aanhouding. Het uitstel betekent echter geen afstel. De aanhouding wordt op een ander moment uitgevoerd.

Vandalen

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmorgen twee Amersfoorters, 20 en 21 jaar oud, aangehouden omdat zij een koelkast in het water bij de Kleine Koppel hadden gegooid.

Een getuige belde, rond 04.20 uur, de politie toen hij zag dat de mannen eerst een koelkast en vervolgens een aantal winkelwagentjes in het water probeerden te gooien. Agenten hielden de mannen in de directe omgeving aan en vervoerden hen naar het politiebureau.

Zij kregen een bekeuring voor baldadigheid en worden aansprakelijk gesteld voor de kosten van het dreggen en reinigen van het water.