Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 augustus 2010

Agressieve man aangehouden

Almelo

Donderdag 26 augustus is omstreeks 19.30 uur een 29-jarige Almeloër aangehouden op het NS-station in Almelo. De man had op het perron de openbare orde verstoord. Toen twee beveiligers de man hier op aanspraken, uitte de man bedreigingen naar de beveiligers. De politie werd ingeschakeld De man was zeer agressief en verzette zich tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk is de man geboeid overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verder onderzoek is ingesloten. (2010077407)

Fietser gewond bij ongeval

Enschede

Een 41-jarige fietser uit Enschede raakte donderdag 26 augustus omstreeks 07.30 uur gewond bij een ongeval op de kruising C.F. Klaarstraat / Boulevard 1945. De fietser fietste op de Boulevard 1945, toen hem geen voorrang werd verleend door een 31-jarige automobiliste uit Hengelo die uit de C.F. Klaarstraat kwam rijden. Een aanrijding was het gevolg. De 41-jarige fietser moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010077396)

Twee winkeldievegges aangehouden

Enschede

Donderdag 26 augustus zijn omstreeks 18.00 uur twee meisjes aangehouden die goederen hadden gestolen bij een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede.

Toen één van de meisjes, een 17-jarige Almelose, de winkel verliet, ging het alarm af. Daarop werd het meisje door beveiligingsmedewerkers aangehouden en werd de politie ingeschakeld. Buiten de winkel werd een vriendin van het meisje, een 15-jarige Almelose, aangetroffen die eveneens goederen bij zich bleek te hebben, die van diefstal afkomstig waren. Ook zij is aangehouden. De meisjes zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld. (2010077396)

Twee Roemeense winkeldieven aangehouden

Enschede

Donderdag 26 augustus zijn omstreeks 17.00 uur twee winkeldieven uit Roemenië aangehouden voor diefstal in vereniging. Even daarvoor hadden zij bij een warenhuis aan het H.J. van Heekplein een flesje parfum gestolen. Dit is op bewakingsbeelden gezien door een beveiligingsmedewerker. Buiten de winkel werden de dieven aangehouden. Het gaat om een 20-jarige vrouw en een 25-jarige man, beiden afkomstig uit Roemenië. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010077390)

Vrouw gewond bij aanrijding
Rijssen
Donderdag 26 augustus raakte omstreeks 20.45 uur een 27-jarige automobiliste uit Rijssen gewond bij een ongeval op de kruising Hogepad / Verlengde Oranjestraat. Een 52-jarige automobilist reed op het Hogepad in Rijssen en wilde bij de kruising linksafslaan, de Verlengde Oranjestraat in. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 27-jarige automobiliste, die op een voorrangsweg reed. Een aanrijding was het gevolg. Het dak van de auto van de 27-jarige vrouw moest door de brandweer worden afgeknipt om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Zij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010077422)

Drie Poolse mannen aangehouden voor diefstal

Hengelo

Een 19-, 21- en een 25-jarige man, alle drie afkomstig uit Polen, werden donderdag 26 augustus aangehouden in verband met diefstal van auto-onderdelen.

Donderdagmorgen 26 augustus zagen oplettende medewerkers van een autobedrijf aan de Goudstraat in Hengelo drie onbekende mannen diverse auto-onderdelen in hun auto stoppen. Toen het drietal het terrein wilde verlaten zonder te hebben betaald, belemmerden medewerkers van het autobedrijf de weg en schakelden de politie in. In de auto lagen diverse velgen, accu's en koelers van het autobedrijf. Het drietal, een 19-, 21- en een 25-jarige man, alle drie afkomstig uit Polen, werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. (2010077219)

Twee hongerige dieven aangehouden Enschede
Een 27-jarige man en een 36-jarige man, beiden zonder vaste woon of verblijfplaats, werden vrijdag 27 augustus aangehouden omdat zij brood hadden gestolen bij een winkel aan de Lipperkerkstraat in Enschede. Surveillerende agenten zagen de twee omstreeks 01.00 uur over een hek klimmen bij de supermarkt. Daar zagen de agenten dat de mannen brood stalen. De mannen, een 27-jarige man en een 36-jarige man, beiden zonder vaste woon of verblijfplaats, werden aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010077450)

Inbreker aangehouden
Enschede
Een 28-jarige man uit Enschede werd donderdag 26 augustus aangehouden, omdat hij verdacht wordt van een winkelinbraak.

Donderdagmorgen 26 augustus kreeg de politie melding van een winkelinbraak aan De Heurne in Enschede. De politie startte een onderzoek. Omstreeks 13.30 uur troffen surveillerende agenten op de J.J. van Deinselaan te Enschede een verdachte man aan. De man, een 28-jarige Enschedeër, had een tas met muntgeld bij zich welke afkomstig was van de winkelinbraak eerder die nacht. De man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010077210)