Politie Noord- en Oost Gelderland

     Elburg - Auto-inbraken                                    

Bij twee personenauto's die geparkeerd stonden in de Coragestraat in Elburg is in de nacht van donderdag op vrijdag 27 augustus ingebroken. Bij één auto is er sprake van buit. Hier werd een navigatiesysteem weggenomen.


De politie kreeg omstreeks 05:00 uur een melding dat er was ingebroken bij twee personenauto's aan de Coragestraat in Elburg. Een gedupeerde eigenaar van één van de auto's was wakker geworden van zijn autoalarm. Toen hij ging kijken bleek dat er een raam van zijn auto was ingeslagen. Daarna zag hij dat er bij een andere auto ook was ingebroken. Bij deze auto bleek het originele radio/navigatie systeem zijn weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

     Nunspeet - Verkeersongevallen op snelweg A28              

Op de snelweg A28 bij Nunspeet vonden donderdag 26 augustus twee verkeersongevallen plaats waarbij de auto's uiteindelijk in de berm tot stilstand kwamen. Ëén auto was hierbij over de kop geslagen en de andere auto belandde uiteindelijk op zijn zijkant. De vermoedelijke oorzaak bij beide ongevallen wordt gezocht in aquaplaning, waardoor beide bestuursters de macht over het stuur hebben verloren.


Het eerste ongeval werd omstreeks 08:15 uur gemeld. Een 26-jarige automobiliste uit Kampen reed op de snelweg van Zwolle naar Amersfoort toen haar auto ter hoogte van Nunspeet door de wateroverlast was gaan tollen en over de kop sloeg. Uiteindelijk kwam het voertuig in de rechterberm op zijn wielen tot stilstand. De vrouw is door de brandweer uit haar auto bevrijd en met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Omstreeks 15:00 uur werd het tweede incident op nagenoeg dezelfde locatie gemeld, maar dan op het weggedeelte van Amersfoort naar Zwolle. Ook hier was een automobiliste waarschijnlijk door de aquaplaning de macht over haar stuur verloren waarna het voertuig kantelde en op de linker zij de rechterberm inschoof. Deze bestuurster raakte niet gewond.

     Oene - Inbraak kapperszaak                                

Bij een kapperszaak aan de Dorpsstraat in Oene is ingebroken. Hierbij is een geldbedrag weggenomen.


De inbraak werd donderdagochtend 26 augustus ontdekt en gemeld. Men had een raam geforceerd om de kapsalon binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

     Epe - Auto's gestolen bij woninginbraak                   

Bij twee woningen aan de Glorialaan in Epe is in de nacht van woensdag op donderdag 26 augustus ingebroken. Hierbij zijn onder meer twee auto's en handtassen weggenomen.


De inbraken werden de volgende ochtend door de bewoners ontdekt en gemeld. Bij beide woningen was een raam geforceerd om binnen te kunnen komen. Bij één van de woningen werden ook twee auto's weggenomen. Dit betreft een grijze Audi, type A3 met kenteken 43-JDP-8 en een grijze Dodge, type Nitro met kenteken 86-GSG-7. Bij de andere woning werden in ieder geval enkele handtassen weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek en beide voertuigen staan inmiddels als gestolen gesignaleerd.

     Elburg - Kop/staartbotsing                                

Op de Zuiderzeestraatweg Oost in Elburg vond donderdagochtend 26 augustus een zogeheten kop/staartbotsing plaats tussen een bestelauto en een personenauto. Hierbij is de 46-jarige bestuurster van de personenauto door de brandweer en het ambulancepersoneel uit haar auto bevrijd wegens nekklachten.


De hulpdiensten kregen omstreeks 08:30 uur de melding van het ongeval. Een 32-jarige man uit Elburg reed over de Zuiderzeestraatweg in Elburg, komend uit de richting van Doornspijk. Voor hem in dezelfde richting reed de 46-jarige vrouw. Ter hoogte van de Prins Willem Alexanderschool wilde zij afslaan en daarom remde zij. De autobestuurder achter haar, zag dit te laat en kon ondanks een rempoging niet meer op tijd tot stilstand komen. Een kop/staartbotsing was het gevolg. De vrouw is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's zijn weggesleept.

     Putten - Camperbestuurder aangehouden voor rijden onder    
     invloed                                                    

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 27 augustus een 34-jarige man uit Garderen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield omstreeks 02:30 uur de bestuurder van een camper staande op de Garderenseweg in Putten voor een alcoholcontrole. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

     Hattem - Diefstal uit woning door inklimming              

Uit een woning aan de Keppelskamp in Hattem zijn donderdagochtend 26 augustus onder meer sieraden, een laptop en geld weggenomen. De dader is de woning binnengekomen door inklimming.


De diefstal werd halverwege de ochtend gemeld. Men was de woning binnengekomen door inklimming via een openstaand raam. De politie heeft de zaak in onderzoek.

     Ermelo - Snelkraak bij boekhandel                         

Bij een boekhandel aan de Stationsstraat in Ermelo vond in de nacht van donderdag op vrijdag een snelkraak plaats. Men is er met onder meer divers rookwaar vandoor gegaan.


De inbraak werd omstreeks 02:30 uur gemeld door een buurtbewoner die wakker werd van glasgerinkel. Er bleek een deur van de boekhandel te zijn geforceerd om het pand binnen te kunnen komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --