Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 27 augustus

Alkmaar, 27-08-2010 o 13.00 uur

Vreemde man in de tuin

Den Helder, vrijdag 27 augustus 2010.

Gisteravond, tegen middernacht, kreeg de politie de melding van een bewoner aan de Stadhouder Willem V straat, dat er een vreemde man in de bosschages voor de woning lag. Het bleek te gaan om een dronken Pool die nauwelijks in staat was iets zinnigs uit te brengen. De man is ter ontnuchtering en ter vaststelling van zijn identiteit voor de nacht opgesloten in een politiecel. Hij is vanmorgen gehoord en daarna heengezonden met twee bonnen op zak. Eén wegens openbare dronkenschap en één voor het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs.

Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

Enkhuizen, vrijdag 27 augustus 2010.

Gisteravond tegen middernacht is er in haar woning een 35-jarige vrouw uit Enkhuizen aangehouden nadat ze bij een ruzie haar man een vuistslag in zijn gezicht had gegeven. De man liep een losse tand en een wond in zijn mond op. Zijn vrouw zou vaker last hebben van driftbuien en de politie heeft eerder ingegrepen bij het stel. Toen werd de man aangehouden. Nu is de vrouw ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Henneprooiers op heterdaad aangehouden

Heerhugowaard, vrijdag 27 augustus 2010.

Gisteravond, tegen middernacht, zijn agenten aan de Galvanistraat op het industrieterrein Zandhorst II gestuit op een pand waarin men met hennep bezig was. Er liepen vier mannen in en rond het pand. Deze mannen van 19, 22, 25 en 35 jaar oud en afkomstig uit Heerhugowaard werden aangehouden. In het pand werd in een verborgen ruimte 135 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Er werd ook beslag gelegd op apparatuur en een dure personenauto. De verdachten zijn ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Bejaarde drankrijder niet in staat te blazen

Anna Paulowna, vrijdag 27 augustus 2010.

Rond 01.30 uur zagen agenten op de Molenvaart een 77-jarige automobilist uit Anna Paulowna slingerend rijden. De man had alcohol gedronken en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hij kon amper op zijn benen staan, sprak met dubbele tong en verviel steeds in hetzelfde verhaal. Een eerste indicatie wees uit dat hij bijna vier maal teveel had gedronken. Hij kwam wegens ademgebrek echter niet tot een voltooide ademanalyse, reden waarom er door een arts bloed van hem werd afgenomen dat in een laboratorium wordt onderzocht. De uitslag volgt over veertien dagen. Op voorhand is het rijbewijs van de man alvast ingenomen en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden na huiselijk geweld

Alkmaar, vrijdag 27 augustus 2010.

Vannacht rond 03.20 uur heeft de politie op straat een 22-jarige man uit Uitgeest aangehouden nadat hij zijn vriendin had mishandeld. De vrouw liep een opgezet jukbeen en een bebloed gezicht over. Ze was toen de ambulance kwam amper aanspreekbaar maar kwam in het ziekenhuis bij. Ze wilde geen aangifte doen tegen haar vriend maar de politie heeft hem toch aangehouden en start een onderzoek. Dit is volgens het protocol Huiselijk Geweld waarbij ook ambtshalve bekende strafbare feiten kunnen worden vervolgd.

Dronken snorfietser

Enkhuizen, donderdag 26 augustus 2010.

Rond 15.30 uur werd op het Koperwiekplein een 59-jarige snorfietser uit Enkhuizen betrapt op het rijden onder invloed van drank. Hij blies aan het bureau ruim twee maal de toegestane hoeveelheid; 450 ug/l (tot 220 toegestaan). Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bromfietser

Hoorn, donderdag 26 augustus 2010.

Rond 19.45 uur werd op de Noorderveemarkt een 21-jarige bromfietser uit Hoorn betrapt op het rijden onder invloed van drank. Hij blies aan het bureau ruim twee maal de toegestane hoeveelheid; 450 ug/l (tot 220 toegestaan). Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw mishandeld en bedreigd door ex-man

Heerhugowaard, vrijdag 27augustus 2010.

Gisteravond rond 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw uit Heerhugowaard in haar woning was mishandeld door haar 39-jarige ex-man, ook uit Heerhugowaard. Ze zou door hem ook bedreigd zijn met de dood. Agenten hebben de man aangehouden en opgesloten in een politiecel. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Gestolen auto in brand gestoken

Obdam, vrijdag 27 augustus 2010.

Rond 03.50 uur werd een brand gemeld in een personenauto die stond geparkeerd op de Weerestraat. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat er een katoenen lap uit de brandstoftank hing die in brand was gestoken. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Het contactslot van het voertuig was verwijderd. De auto is vermoedelijk gestolen in Heerhugowaard.

Brand in horecapand

Alkmaar, vrijdag 27 augustus 2010.

Vannacht rond 03.00 uur meldde een beveiliger dat er rook te zien was in een horecabedrijf aan het Verdronkenoord. Voor de zekerheid werden de bewoners van een vijftal woningen boeven het pand verzocht hun huis tijdelijk te verlaten. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. De bovenbewoners konden terug in hun woning. De oorzaak van de binnenbrand is nog onbekend maar de brandweer en politie gaan niet uit van brandstichting.

Ruim 100 automobilisten vrijuit bij alcoholcontrole

Hoogkarspel donderdag 26 augustus 2010.

Het tegengaan van alcohol in het verkeer is een speerpunt van de Politie Noord-Holland Noord met als doel de verkeersveiligheid te bevorderen. Daartoe worden er dagelijks controles gehouden waarbij vaak drankrijders worden betrapt.

Donderdagavond was er tussen 20.00 en 21.15 uur een controle op de Houterweg met een bemoedigend resultaat. 108 automobilisten werden gecontroleerd op drankgebruik. Niemand blies over de streep. Wel kregen twee bestuurders een bon omdat ze geen autogordel droegen.

Drankrijder

De Koog (Texel), vrijdag 27 augustus 2010.

Rond 03.30 uur werd op de Pontweg een 35-jarige automobilist uit Hilversum betrap op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau bijna twee maal de toegestane hoeveelheid: 420 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor enkele uren.

Colporteur verjaagd (tevens homepagebericht)

Alkmaar, vrijdag 27 augustus 2010.

Een 18-jarige huis-aan-huisverkoper deed gisteravond aangifte van bedreiging. De man probeerde energiepakketten aan de deur te verkopen op de Melis Stokelaan. Bij een woning werd opengedaan door een 51-jarige man uit Alkmaar. Die verjoeg de verkoper door te dreigen hem dood te schieten. Daarbij hield hij een bruin voorwerp in zijn hand. De verkoper deed aangifte bij de politie en agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in.

In de woning werd de verdachte aangehouden. Hij was in het bezit van een bruine foedraal met een flink mes erin. Dit is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten en zal vandaag worden verhoord.