Dienstenbond CNV


27 augustus 2010

Eigen bank, eigen arbeidsvoorwaarden! Nadenken over toekomstige cao Deutsche Bank

De afgelopen twee weken heeft CNV Dienstenbond samen met de andere vakbonden gesproken met Deutsche Bank en met de Ondernemingsraden over de mogelijkheden voor een nieuwe cao in 2011. In deze info de stand van zaken.

Wat geldt er nu?
Deutsche Bank in Nederland bestaat nu uit drie verschillende onderdelen waar niet overal dezelfde arbeidsvoorwaarden gelden. Hoe ziet het plaatje er nu uit?

CAO IFN & Deutsche Bank NL (DB NL)
Voor het oude IFN en DB NL hebben wij afgesproken dat tot en met 31 december 2010 de geldende ABN AMRO cao gevolgd zal worden. De ABN AMRO cao liep tot 1 maart 2010. Er is voor ABN AMRO nog geen nieuwe cao afgesloten maar de oude cao is verlengd tot 1 maart 2011 en dus deze cao is ook nog steeds van toepassing op de medewerkers van DB NL en IFN.

Sociaal Plan IFN & DB NL
Voor deze medewerkers geldt dat de nieuwe ISP-cao van ABN AMRO/Fortis van toepassing is tot en met 31 december 2010. Medewerkers van IFN hebben ook nog de keuze gehad tussen het oude sociaal plan van ABN AMRO (E-cao) en het nieuwe ISP, dus daar kan onderling nog verschil tussen zitten.

CAO Deutsche Bank AG
Voor de medewerkers in Nederland geldt dat zij voor het basisdeel onder de Algemene Banken cao (ABC) vallen en dat deze medewerkers verder aanvullende arbeidsvoorwaarden kennen bovenop de ABC, afgesproken met de OR.

Sociaal Plan Deutsche Bank AG
Wij hebben begrepen dat er ook een geldend sociaal plan is dat met de OR is afgesproken maar wij kennen de inhoud van dit plan (nog) niet.

Hoe nu verder?
Nu DB in Nederland een stuk groter is geworden en uit verschillende onderdelen met verschillende arbeidsvoorwaarden bestaat, zal er op het gebied van arbeidsvoorwaarden wel het een en ander moeten gebeuren. Uw werkgever heeft aangegeven graag de verschillende arbeidsvoorwaarden van de medewerkers in Nederland te willen harmoniseren, naar één nieuw pakket.

Dit betekent dat er met behulp van overgangsmaatregelen toegewerkt wordt naar een pakket arbeidsvoorwaarden dat gelijk is voor iedereen. Dit traject kan alleen maar gedaan worden met de vakbonden, aangezien wij op dit moment cao-partij zijn bij zowel de cao afspraken voor Newbank en IFN als bij de algemene banken cao en onze leden dus moeten instemmen met de te volgen koers. Maar DB zou wel willen dat in de toekomst een deel van de arbeidsvoorwaarden met de OR'en worden afgesproken. Daarom zullen de OR-en ook worden aangesloten bij dit traject.

Welke koersen zijn er mogelijk?
DB denkt nu na over de mogelijkheden voor een toekomstig arbeidsvoorwaarden pakket. Zij hebben daarvoor de AWVN (een werkgeversvereniging) ingehuurd om een vergelijking van de arbeidsvoorwaarden-pakketten te maken. Zij zijn er dus al actief mee bezig.

Er zijn een aantal opties denkbaar na 31 december 2010:
* Er komt één eigen bedrijfscao en een sociaal plan voor Deutsche Bank, volledig af te sluiten met de vakbonden;
* Alle medewerkers gaan vallen onder de Algemene Banken cao en daarbovenop wordt met de OR een pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden afgesproken;

* Alle medewerkers gaan vallen onder de Algemene Banken cao en daarbovenop wordt een kop-cao met de bonden afgesproken. Zo'n cao kan ook een langere looptijd hebben, waarin dan onderwerpen worden gedelegeerd om te overleggen met de OR;

* Alle medewerkers gaan vallen onder de Algemene Banken cao en daarbovenop wordt met zowel de bonden als de OR een pakket arbeidsvoorwaarden afgesproken ("tripartiet").

Nadenken
Er zijn dus best wat opties mogelijk en zowel uw werkgever, als de vakbonden en de ondernemingsraden zijn aan het nadenken over wat een goede weg is. Wij zullen hierover gedurende de zomer contact houden met elkaar. De planning is om in elk geval in het najaar te gaan praten over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden en de overgangsmaatregelen. Dan zal ook duidelijk worden hoe het toekomstige pakket eruit moet gaan zien.

Natuurlijk houden we u hiervan op de hoogte. Dit geldt ook voor een toekomstig sociaal plan. Uw werkgever zal ook hier de keuze moeten maken of zij, net als bij ABN AMRO, een `doorlopend sociaal plan' wensen te hebben of dat zij liever een sociaal plan opstellen in het geval dat zich een reorganisatie voordoet. Ook hier komen we nog met uw werkgever over te spreken.

Goede zomer!
Mocht u nog vragen hebben dan horen wij het natuurlijk graag. U kunt contact opnemen met bestuurder Sandra Hendriks, via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl. Zodra er nieuws is dan hoort u weer van ons. Voor nu alvast een mooie zomer gewenst!

Geef uw e-mail adres aan ons door!
CNV Dienstenbond wil u graag snel en goed informeren. Geef daarom uw e-mail
adres aan ons door en u ontvangt dan voortaan de informatie over Deutsche Bank digitaal van ons. Stuur een email naar uw bestuurder Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl. We horen graag van u!