Dienstenbond CNV


27 augustus 2010

Cao-boekje voor het levensmiddelenbedrijf eindelijk klaar

Inmiddels is het cao-boekje voor het levensmiddelenbedrijf klaar. Het heeft door een proces van overleg over de teksten langer geduurd dan gewenst. Van het boekje is een verkorte versie gemaakt die u hierbij aantreft.

Een belangrijke afspraak uit de cao is dat er een "cao-politie" gaat komen. CNV Dienstenbond is nu bezig met werkgevers om dit per 1 januari aanstaande te laten werken. Deze "cao-politie" zal toezien op de naleving van cao-afspraken en bij niet-naleving kan de "cao-politie" ook boetes opleggen aan bedrijven.

Afspraken worden niet voor niets gemaakt en moeten nagekomen worden, door werknemer en werkgever. Afhelpkwartiertje niet betaald? Te laat of niet ingeroosterd? Verplicht opnemen van vakantie of ADV? Hulpkrachten die structureel veel werken, of 19 jaar en geen contractverlenging? Deze en alle andere zaken die mogelijkerwijs niet kloppen wil CNV Dienstenbond graag weten. Want, pas als wij weten dat er bij een organisatie iets mis is kunnen we werkgevers er ook op aanspreken. Als er zaken zijn die niet goed gaan horen wij dat graag. Dat kan op www.ikwerkindesupermarkt.nl.

Overigens, op 19 juli (periodeloners) en op 1 juli heeft u als het goed is een loonsverhoging van 1% gehad.

Bijgaand vindt u een verkorte versie van het cao-boekje met de meest voorkomende artikelen. Het volledige cao-boekje is te downloaden via de volgende website van CNV Dienstenbond: www.supermarktencao.nl. Wilt u een eigen exemplaar, dan kunt u die aanvragen via email bij mw. Carolien Langendijk, secretariaat CNV Dienstenbond via e-mail: c.langendijk@remove-this.cnvdibo.nl

Laat uw ongeorganiseerde collega ook kennismaken met CNV Dienstenbond, de loonsverhoging geldt ook voor iedereen!
Nu lid worden kost de eerste drie maanden niets! Bovendien, in deze ongewisse tijden is het goed om een rechtsbijstandsverzekering te hebben; bij CNV Dienstenbond zit dat automatisch en gratis in het lidmaatschap. Dat scheelt vergeleken met andere aanbieders al gauw EUR 150 per jaar!