Dienstenbond CNV

Nieuws

27 augustus 2010

Leden Groothandel Bloemen en Planten stemmen in met nieuwe cao.

De afgelopen periode heeft u de gelegenheid gekregen om uw mening te geven over het onderhandelingsresultaat dat CNV Dienstenbond medio augustus met de werkgevers heeft bereikt. Na telling van alle stemmen is gebleken dat een grote meerderheid hiermee heeft ingestemd. Er is nu dus definitief een nieuwe cao!

De leden van CNV Dienstenbond hebben dus in meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Groothandel in Bloemen en Planten. De leden van onze collega-vakbond en ook de leden van de werkgeversorganisatie VGB zijn tevens akkoord. Nu is er dus definitief sprake van een nieuwe cao.

Nog even de belangrijkste punten uit het akkoord voor u op een rijtje:
* looptijd: 1 juli 2009 tot en met 30 juni 2012 (36 maanden);
* de verhoging van de pensioenpremie van 7,2% naar 8% van het pensioengevend salaris wordt vanaf 1 juli 2010 volledig door de werkgever via het loon van de werknemers gecompenseerd;
* werkgevers zijn bereid om in de nieuwe cao het premieplafond structureel te verhogen naar 4% met een maximum van 50% van het te betalen premiepercentage. Met andere woorden: de premie wordt ook in de toekomst eerlijk tussen werkgevers en werknemers verdeeld;
* loon: Per 01/09/2010 een loonsverhoging van 1,4% (0,4% ter compensatie
van de pensioenpremieverhoging van werknemers) Per 01/09/2011 nog eens 0,75%.

Zodra het nieuwe cao boekje gereed is ontvangt u die van ons.

CNV Dienstenbond bedankt u voor uw steun en reacties voor, tijdens en na de afgelopen onderhandelingen! Wij waarderen dit zeer en hebben dat goed kunnen gebruiken in de gesprekken met de onderhandelingsdelegatie aan werkgeverszijde.

Tot slot. Vanaf 1 september 2010 is Martijn den Heijer niet meer de verantwoordelijk bestuurder namens CNV Dienstenbond voor de cao Groothandel in Bloemen en Planten. Uw nieuwe bestuurder wordt vanaf dat moment de heer Michiel Wallaard. Hij werkt vanuit het districtskantoor in Hilversum en is te bereiken op telefoonnummer (035) 646 05 80 en per e-mail via m.wallaard@remove-this.cnvdibo.nl.

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u nog terecht bij uw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 010-2651111 of ook per e-mail m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl. Echter, van woensdag 25 augustus tot en met woensdag 15 september zal hij vanwege vakantie afwezig zijn.