Ingezonden persbericht


Gemeente Bronckhorst wil voortvarende ontwikkeling HAVO terrein Vorden

De gemeente Bronckhorst wil een bestemmingsplan in voorbereiding nemen om woningbouw op het HAVO terrein naast het station in Vorden te ontwikkelen. Bij het opstarten van een bestemmingsplan hoort een voorbereidingsbesluit. Deze heeft de gemeenteraad op 26 augustus jl. genomen. Hiermee wordt het gebruik van de bestemming voor bedrijfsdoeleinden bevroren. Verder worden dit najaar enkele panden van de gemeente gesloopt, die momenteel leeg staan. Voor de korte termijn hoopt de gemeente hiermee het aangezicht van deze locatie verder te verbeteren. Door de sloop wordt het terrein meer open. De veilingcommissie die gebruikt maakt van een gedeelte van het terrein, kan voorlopig als tijdelijk gebruiker hier blijven zitten.

Woningen
De gemeente heeft plannen voor circa 15-23 grondgebonden woningen op het terrein. Deels voor particulier opdrachtgeverschap, deels met levensloopbestendige woningen. Deze woningen sluiten aan bij de actuele woonbehoefte in Vorden. Door de ontwikkelingen op de woningmarkt en de regionale afspraken op het gebied van woningbouw, zal voor de gemeente Bronckhorst het woningbouwprogramma de komende jaren beperkt zijn. Minder woningen met meer kwaliteit ligt op deze locatie dan ook voor de hand. De gemeente streeft ernaar om begin 2011 een bestemmingsplan gereed te hebben. De gemeente is bereid indien het programma beperkt wordt een tekort in de grondexploitatie van E 500.000 voor haar rekening te nemen, zodat herontwikkeling op deze locatie niet langer uitgesteld hoeft te worden. De planvoorbereiding kan dit najaar worden afgerond en dan zal ook het definitieve woningbouwprogramma en de ruimtelijke invulling met grondgebonden woningen bekend zijn.

De gemeente zal een aanbieding doen aan de andere eigenaar van de locatie om zijn vervallen pand op de hoek Almenseweg-Burgemeester Galleestraat aan te kopen. De gemeente hoopt dit najaar met de eigenaar overeenstemming te bereiken over de aankoopprijs. Zodra de locatie is aangekocht kan tot sloop van de locatie worden overgegaan.




Ingezonden persbericht