Politie Midden- en West Brabant
persberichten district Tilburg

Tilburg, 27-08-2010

Een rustige nacht in een nat horecagebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg, spreken van een rustige dienst. De politie verrichte in totaal twee arrestaties en schreef een bekeuring uit voor baldadig gedrag.

Bij een horecagelegenheid in de Stadhuisstraat heeft de politie rond 02.30 uur een 21-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor
mishandeling. Een 20-jarige stadsgenoot deed aangifte. Tussen beiden ontstond voor het café een woordenwisseling waarbij de vrouw haar brandende peuk in het gezicht van de 20-jarige man duwde. Het
slachtoffer liep daarbij letsel op. Op de Heuvel mocht een 19-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch mee naar het bureau nadat hij een portier van een horecagelegenheid op de Heuvel woordelijk bedreigde.

Tilburger opgepakt voor poging inbraak sportcomplex

TILBURG - De politie heeft vannacht een 36-jarige Tilburger opgepakt. Hij wordt verdacht van poging in braak in een sportcomplex aan de Bredaseweg. De man is op het bureau voor onderzoek ingesloten.

Surveillerende agenten zagen rond 03.30 uur op de Bredaseweg de Tilburger, een bekende van de politie, fietsen. Bij het zien van de politie koos hij het hazenpad. De achtervolging werd ingezet. Op de pompstationweg lukte het de agenten hem in de kraag te vatten. In zijn zakken trof de politie inbrekerswerktuig aan. Onderzoek in de omgeving wees uit dat bij de rugbyclub aan de Bredaseweg getracht was in te breken. De agenten troffen verse braakschade aan.

Automobilist onder invloed van de weg gehaald

TILBURG - De politie heeft vannacht rond de klok van 03.00 uur een 39-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Agenten zagen hem als bestuurder van een personenauto rijden over de Baron van Voorts tot Voortsweg. tijdens een routinecontrole bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Het lukte de man niet een positieve ademtest af te leggen. Daarop werd besloten voor een bloedonderzoek.

Drietal winkelt proletarisch

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een supermarkt op het Pieter Vreedeplein twee Tilburgers van 41 en 50 jaar en een 17-jarige jongen uit Boxtel aangehouden voor winkeldiefstal. Het gedrag van het drietal viel agenten van het veelplegersteam op die op dat moment bezig waren met werkzaamheden in het centrum. Ze volgden de mannen en zagen dat ze in twee warenhuizen in de Heuvelstraat diverse goederen in hun kleding stopten en zonder de spullen te betalen de winkels verlieten. In de supermarkt namen geüniformeerde agenten de controle over en hielden de mannen aan.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-08-2010 13:46 | © Regio Midden en West Brabant |