Watersportverbond - KNWV

Aansluiting Noord-Hollands GroetkanaalâLangereis?

vrijdag 27 augustus 2010

De Noord-Hollandse gemeente Niedorp onderzoekt de mogelijkheid voor een sluis aan de zuidzijde van het Groetkanaal, zodat dit aansluit op de Langereis. Zo zou een doorgaande vaarroute mogelijk worden gemaakt.

Doodlopend
Het Groetkanaal loopt nu nog dood aan de zuidkant. Er is wel een kano overdraagplaats, maar verdere doorgaande scheepvaart is onmogelijk. Het Watersportverbond is dan ook verheugd dat de gemeente de mogelijkheid van een zelfbedieningssluis gaat onderzoeken.

Rondje varen
Daardoor zou het mogelijk zijn om een rondje te varen via het
Groetkanaal, de Langereis, de Westerlangereis, het Kanaal Omval en weer naar het Groetkanaal. Deze tocht, voor de kleine recreatievaart, gaat door plaatsen als Langereis, Oude en Nieuwe Niedorp en Winkel. Zo zijn er voordelen voor de plaatselijke horeca, maar zijn er ook
mogelijkheden voor verhuurders van sloepen en fluisterboten.

Brief
Leden van het regioteam Noord-Holland hebben samen met dhr. Den Hollander van de gemeente Niedorp ter plaatse bekeken wat de
mogelijkheden zijn. Het Watersportverbond heeft een ondersteuningsbrief naar de gemeente Niedorp gestuurd. We hopen hiermee het onderzoek positief te beïnvloeden.

Kijk voor meer informatie op www.watersportverbond.nl/noord-holland