KRO

KRO Detectives: nieuwe Zweedse Wallander (serie 2)

Uitzenddatum: 02/10/2010

Op zaterdag 2 oktober start de KRO met de tweede serie van de Zweedse detective Wallander gebaseerd op de boeken van Henning Mankel (totaal 6 afleveringen).

Zaterdag 2 oktober 23:05 uur KRO Detectives Wallander 1. WRAAK

Kurt Wallander heeft zijn levensdroom gerealiseerd. Hij heeft een huis aan zee gekocht, waar hij lange wandelingen met zijn trouwe labrador Jussi maakt. Kurt heeft zich al heel lang niet meer zo tevreden en evenwichtig gevoeld. Plotseling wordt de rust in het idyllische Ystad verbroken door een krachtige explosie. Ystads enige transformatorstation is in de lucht gevlogen. Vlak daarna worden er ook enkele mensen vermoord. Het leger wordt ingeschakeld en de noodtoestand wordt uitgeroepen in de kleine stad. Het begint op een oorlogsgebied te lijken. Is het sabotage of een terroristische aanslag? De chaos is compleet, en met de media op zijn hielen tast Wallander volledig in het duister voor wat betreft de daders.

Zaterdag 9 oktober 23:05 uur KRO Detectives Wallander 2. DE SCHULD

De zesjarige Albin Landberg verdwijnt spoorloos van zijn school en heel Ystad is betrokken bij de steeds wanhopigere zoektocht van de familie naar de jongen. Het spoor leidt Kurt Wallander en zijn collega's al snel naar een veroordeelde pedofiel. Deze is onlangs vrijgekomen nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. Maar ook het personeel van Albins school, de familie van de jongen en anderen in zijn omgeving worden verhoord in verband met het onderzoek naar de verdwijning. De verbanden die tot de misdaad hebben geleid blijken veel gecompliceerder te zijn dan de politie in Ystad zich ooit had kunnen voorstellen.

Zaterdag 16 oktober 23:05 uur KRO Detectives Wallander 3. DE KOERIER

Een motorrijder wordt vermoord en de politie vindt sporen die naar de plaatselijke motorclub leiden. Het blijkt dat de club gebruikmaakt van roekeloze motorkoeriers om drugs over de Ă–resundbrug te smokkelen. Als alles erop wijst dat het slachtoffer hierbij betrokken was, begrijpt Kurt Wallander dat er krachten in de samenleving zijn die de drugsmarkt in de regio willen overnemen. Pas als zijn collega Isabelle het slachtoffer wordt van een niets ontziende overval in haar woning begrijpt hij hoe ver de bende wil gaan om het gestelde doel te bereiken.

Zaterdag 23 oktober 23:05 uur KRO Detectives Wallander 4. DE DIEF

Er vindt een golf inbraken plaats in een villawijk in Ystad. Een aantal buren in het getroffen gebied besluit om de zaak in eigen hand te nemen. Ze formeren een burgerwacht die de buurt 's nachts bewaakt. Tijdens een nachtelijke ronde zien ze een onbekende uit een woning komen met een tas in de hand. De verontwaardigde buren gebruiken geweld, en het eindigt ermee dat de man zwaar mishandeld wordt. De volgende dag doet een wanhopige Poolse vrouw aangifte van de verdwijning van haar man. De kwestie heeft een lage prioriteit, maar Wallander besluit dieper te graven. Op het mobieltje van de verdwenen man, staan huiveringwekkende foto's van een dode vrouw.

Zaterdag 30 oktober 23:05 uur KRO Detectives Wallander 5. DE CELLISTE

Een Russische concertcelliste staat bloot aan een bomaanslag na een optreden in Ystad. De vrouw blijkt een kroongetuige te zijn in een moordproces tegen een lid van de Russische maffia, die de zoon is van de leider, de reeds lang internationaal gezochte Leb Munchin. Wallander en zijn collega's belanden in een oorlog met een machtige internationale tegenstander die er meedogenloze methoden op na houdt. Wallander vermoedt echter dat Leb Munchins motief niets te maken heeft met geld, maar dat het om iets heel anders gaat. Uiteindelijk staat Wallander oog in oog met een oude misdadiger die er klaar voor is om zijn laatste strijd te voeren met alle middelen die hem ter beschikking staan.

Zaterdag 6 november 23:05 uur KRO Detectives Wallander 6. DE PRIESTER

Een priester wordt beschoten aan een herberg in Ystad. Alles wijst op een poging tot moord. Het slachtoffer zou de schutter kunnen identificeren, maar vecht in het ziekenhuis voor zijn leven. Ondertussen zoeken Wallander en zijn collega's naar sporen. Pas wanneer de politie verneemt dat de priester een buitenechtelijke relatie heeft gehad, beseffen ze dat ze te maken hebben met een `crime passionel'. Maar waar is het wapen - en welke partij heeft het sterkste motief voor een moord?

KRO Detectives Wallander serie 2 aflevering 1 t/m 6 vanaf zaterdag 2 oktober 2010 23.05 uur Nederland 2.