Joop van den Ende Theaterproducties met nieuwe producties op Uitmarkt 27/08/2010 15:04

Joop van den Ende Theaterproducties

Musical Sing-a-Long live vanaf het Museumplein

De Uitmarkt is de opening van het nieuwe culturele seizoen en vindt dit jaar plaats van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 29 augustus in de Amsterdamse binnenstad. Zoals elk jaar zal er ook dit keer, speciaal voor alle theaterliefhebbers in Nederland, een informatiestand van Joop van den Ende Theaterproducties te vinden zijn op het terrein van het Museumplein. Deze stand is zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus vanaf 12.00 uur te bezoeken. De Uitmarkt wordt zondag feestelijk afgesloten met de Musical Sing-a-Long om 21.15 uur op het grote podium op het Museumplein.

Programma stand
Ook dit jaar heeft Joop van den Ende Theaterproducties een eigen informatiestand. Terwijl de musicalhits op de achtergrond te horen zijn, kunnen alle bezoekers meedoen aan de verschillende activiteiten die gepland staan. Zo kan je door middel van o.a. de musical quiz kennismaken met de nieuwe theaterproducties van dit seizoen en kan je op de foto verkleed als Mary Poppins, als rockster uit We Will Rock You, als Cagelle uit La Cage aux Folles of als Zorro. Ook zijn er verschillende signeersessie met musicalacteurs uit o.a. Petticoat gepland. En zijn er leuke prijzen te winnen en worden er spelletjes georganiseerd zoals het "Supercal.. Letterspel" en" Guitar Hero" voor de We Will Rock You fans.

Musical Sing-a-Long
Op zondag 29 augustus sluiten Chantal Janzen en Frits Sissing de Uitmarkt af met de Avro Musical Sing-a-Long vanaf het Museumplein. Dit is ook live te volgen vanaf 21.15 uur op Nederland 1. Onder begeleiding van het Metropole Orkest geven tal van musicalartiesten acte de présence. De nieuwe musicals die ten tonele treden zijn onder meer La Cage aux Folles, Petticoat, Volendam de Musical, Urinetown, Zorro, We Will Rock You, Soldaat van Oranje, 1953 de Musical, Crazy Shopping The Musical en Mary Poppins.

Nieuw Theaterseizoen
Joop van den Ende Theaterproducties komt dit seizoen, naast de al lopende musical Mary Poppins, met zeven nieuwe producties. Uiteenlopende producties van klein artistiek werk tot grootse internationale hitproducties.

Gedurende de rest van het seizoen gaan de volgende musicals achtereenvolgens in première:
- 03 september We Will Rock You Beatrix Theater Utrecht
- 03 oktober Petticoat Koninklijk Theater Carré Amsterdam
- 27 oktober Urinetown Oude Luxor Theater Rotterdam

- 28 november La Cage aux Folles DeLaMar Theater Amsterdam
- 17 april 2011 Zorro DeLaMar Theater Amsterdam

En onderstaande twee nieuwe producties zijn te zien in verschillende theaters in Nederland:
- Simone - Songbook in verschillende theaters t/m 28 april 2011
- Tineke Schouten - LOL Inclusive in verschillende theaters t/m 31 mei 2011

Voor meer informatie zie: www.musicals.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,