Politie Midden- en West Brabant
persbericht district Oosterhout

Oosterhout NB, 27-08-2010

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

OOSTERHOUT - De politie heeft vannacht, net na 01.00 uur tijdens een verkeerscontrole op de Hoofseweg een 26-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden. Tijdens het aanspreken roken de agenten een alcohollucht. Een blaastest op straat wees uit dat de man gedronken had. Op het bureau bleek dat hij als beginnend bestuurder vijf maal de toegestane hoeveelheid overschreed, namelijk 445 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Waalwijkse jongen opgepakt na mishandeling stiefvader

WAALWIJK - De politie heeft gisteren in een woning in Waalwijk een 16-jarige jongen aangehouden die ervan verdacht wordt zijn 42-jarige stiefvader te hebben mishandeld. Agenten namen poolshoogte in de woning na een ontvangen melding. Daar bleek dat de jongen tijdens een woordenwisseling zijn stiefvader bij zijn kaak gepakt had. Stiefvader meldde daarbij geslagen te zijn wat de jongen ontkende. De 16-jarige moest mee naar het bureau waar hij gehoord is.

Automobilist meer dan 4x de toegestane hoeveelheid

DEN HOUT - De politie heeft gistermiddag, even na 18.00 uur, een dronken 58-jarige automobilist uit Den Hout van de weg gehaald. Agenten controleerden op het Ruiterspoor de man die een auto bestuurde. al snel bleek dat hij onder invloed verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 995 ug/l aan alcohol in zijn bloed had, ruim 4x de toegestane hoeveelheid. Volgens het register is de bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces verbaal op.

Politie neemt vuurwapen in beslag na huiselijk geweld

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond een 41-jarige Oosterhouter aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. In zijn woning trof de politie een vuurwapen en munitie aan. Beiden zijn in beslag genomen.

De politie nam gisteravond in een woning in Oosterhout poolshoogte na een ontvangen melding van huiselijk geweld. Daar spraken de agenten met een 33-jarige vrouw. Zij vertelde dat haar 41-jarige ex-vriend haar woordelijk bedreigd had. Omdat de man niet bij de woning aanwezig was stelden zij een onderzoek in naar hem. Ze troffen hem in een andere woning in Oosterhout aan. Behalve hem vonden de agenten een vuurwapen en munitie. De verdachte is ingesloten op het bureau.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-08-2010 15:33 | © Regio Midden en West Brabant |