Politie Zaanstreek-waterland


Autokrakers aangehouden

Middenbeemster, 27-08-2010 o De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier Poolse mannen in de leeftijd van 23 tot en met 32 jaar aangehouden op verdenking van autoinbraak.

Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding dat er zou worden ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Lepelaar in Middenbeemster. De eigenaar van de auto was wakker geworden nadat de claxon van zijn auto was afgegaan. Toen hij naar buiten keek zag hij twee mannen wegrennen. Agenten snelden ter plaatsen en troffen op de Middenweg in Middenbeemster vier mannen aan. Ze bleken afkomstig uit Polen en konden niet duidelijk aangeven waarom ze in de Beemster waren. Toen bleek dat er in hun auto ook nog eens inbrekerswerktuig lag zijn de mannen aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau in Purmerend. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. Zijn auto heeft niet alleen braakschade, maar de dieven hebben ook zijn navigatiesysteem gestolen. Later bleek dat er uit nog twee autos, die geparkeerd stonden op de Latenstein in Middenbeemster,
navigatiesystemen gestolen zijn. recherche onderzoekt de zaak.

De politie is nog op zoek naar de gestolen navigatiesystemen. Mogelijk dat de dieven deze ergens hebben achter gelaten. Weet u waar het navigatiesystemen zijn of heeft u andere informatie over deze inbraken? Belt u dan met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).