Ruim 17 miljoen euro voor slachtoffers overstromingen Pakistan 27/08/2010 15:49

ICCO

De teller van de nationale actie "Help slachtoffers overstroming Pakistan" staat inmiddels al op 17.357.010 euro. Gisteravond werd de actiedag voor Pakistan afgesloten met een opbrengst van 16,1 miljoen euro. Nog steeds worden er giften overgemaakt. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zijn heel tevreden met het resultaat van de actiedag die zij gisteren samen met de publieke en commerciële radio- en tv-stations hielden. De SHO besteden het geld aan directe noodhulp, zoals medische zorg, onderdak, water en voedsel.

Ruim 27.000 mensen belden gisteren naar het actienummer. Daarnaast werden er ruim 3500 smsjes gestuurd die per sms 3 euro opleverden voor Giro 555. De ING liet de SHO vanochtend weten dat ze de kosten van het betalingsverkeer dat gisteren plaatsvond kwijtscheldt. Ook KPN en Vodafone bieden hun diensten gratis aan, zodat er voor de SHO geen kosten zijn voor het gebruik van het 0800-nummer.

In de afgelopen 48 uur zijn nog eens ruim 1 miljoen mensen in Pakistan op de vlucht geslagen voor het opkomende water in de zuidelijke provincie Sindh.