New Business School Amsterdam volledig geaccrediteerd 27/08/2010 16:41

Nyenrode Business Universiteit De New Business School Amsterdam is volledig geacrrediteerd. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft de school per vandaag als instelling voor Hoger Onderwijs erkend. De privaat gefinancierde instelling voor new entrepeneurship bestaat sinds 2006. Inmiddels leidt het meer dan 130 studenten op.

De New Business School Amsterdam biedt een bachelor opleiding aan aankomende nieuwe ondernemers. Het stelt zowel de academische- als de professionele ontwikkeling van haar studenten centraal. Zij worden opgeleid tot creatieve en verantwoordelijke zaken mannen- en vrouwen. De opleiding is Engelstalig en kent studieonderdelen in Ethiopië, India, China en Londen.

Eerder dit jaar kondigde de instelling al een samenwerkingsverband aan met Nyenrode Business Universiteit. Studenten van de New Business School kunnen vanaf dit studiejaar vanuit hun Bachelor in New Entrepeneurship direct doorstromen naar de Master in New Leadership van Nyenrode Business Universiteit. De begrippen New Business en New Leadership zijn gebaseerd op de idee dat de wereldeconomie verandert, eigenlijk groter en complexer wordt en dat zakendoen internationaler wordt. Hierdoor is verbreding en verdieping van het opleidingstraject nodig.

Daarnaast kunnen de studenten van de New Business School gebruikmaken van alle faciliteiten op de campus van Nyenrode. Dat blijkt al direct bij de introductiedagen voor nieuwe studenten. Die gaat vandaag van start en begint op de campus van Nyenrode business universiteit. De aankomend ondernemers kunnen de 'entrepreneurial spirit' daarmee al direct ervaren. De introductiedagen in Breukelen duren van vandaag tot en met zondag. De studenten hebben verschillende activiteiten samen met de master studenten van Nyenrode. Daarna zet de introductie zich voort in Amsterdam.

Door de bundeling van kracht en expertise met Nyenrode Business Universiteit kan de New Business School uitgroeien tot dé Business School voor ondernemerschap in Europa.