Gemeente Hoorn

Twee jongens overhandigen 200 handtekeningen voor skatebaan

Wethouder Michiel Pijl heeft vrijdag 27 augustus tweehonderd handtekeningen in ontvangst genomen van de tienjarige David Dienaar en tienjarige Amine Jayaoui. De kinderen wonen in de nieuwe wijk Bangert en Oosterpolder en willen een skatebaan. Ze hebben veel handtekeningen verzameld van kinderen en volwassen uit de buurt die dit ook wensen. Hun wens hebben ze gemeld via de website verbeterdebuurt.nl. Een vertegenwoordiger van deze site is ook bij de overhandiging aanwezig.

Wethouder Michiel Pijl: We hebben meerdere speelplaatsen gemaakt in Bangert en Oosterpolder, alleen voor de iets oudere kinderen is er, behalve een voetbalveldje, niet veel. De geplande skatebaan in het centrumgebied is pas over enkele jaren klaar. Het is een goed initiatief van David en Amine om zoveel handtekeningen te verzamelen. We gaan de mogelijkheden bekijken voor een tijdelijke skatebaan in de nieuwe wijk.

Verbeterdebuurt.nl Op de website verbeterdebuurt.nl kunnen inwoners van Hoorn ideeën voor of problemen in hun buurt melden. Verbeterdebuurt.nl is een particulier initiatief waar de gemeente Hoorn zich bij heeft aangesloten. Doel is de drempel tot het melden van ideeën en problemen te verlagen. Bewoners kunnen op de website direct, via een plattegrond, melding maken van een idee of probleem. Problemen worden meteen doorgestuurd naar de gemeente. Deze worden zo snel mogelijk opgelost, op dezelfde manier als meldingen via de bestaande Buitenlijn. Voor ideeën geldt dat wanneer er tien stemmen voor een idee zijn, het door wordt gestuurd naar de gemeente. De indiener krijgt daar bericht van. De gemeente bekijkt vervolgens, eventueel samen met de indieners, of en hoe het idee uitgevoerd kan worden.